Haka voitti AC Oulun kotikentällään - Jalkapallo - Aamulehti

”Painetaan vaan lisää kaasua” – Hakalle kuudes peräkkäinen voitto kotikentällä, fanit intoilevat jo liiganoususta

Ykköstä dominoiva Haka aikoo vahvistaa joukkuettaan yhdellä tai kahdella pelaajalla.

Antto Hilska oli pitelemätön Tehtaan kentällä lauantaina.

29.6.2019 22:34 | Päivitetty 29.6.2019 22:36

Valkeakoski

Tehtaan kentän Paviljongissa oli poikkeuksellisen riehakas tunnelma Hakan kuudennen peräkkäisen kotivoiton jälkeen.

Loistovireen löytänyt valkeakoskelaisjoukkue kesytti päävastustajiinsa lukeutuvan AC Oulun 2–1 (1–1) ja karkasi Ykkösessä jo kymmenen pisteen päähän lähimmästä uhkaajastaan Turun Palloseurasta.

Niinpä lauantai-illan esityksestä ja virvokkeista hullaantuneet Haka-fanit olivat toiveikkaampia liiganoususta kuin kertaakaan aiemmin jo seitsemättä kautta jatkuvan korpivaelluksen aikana.

Väki riehaantui entistä enemmän Oulun keskikenttäpelaajan David Ramadingayen lämpimien sanojen jälkeen.

– Hakalle onneksi olkoon noususta, Ramadingaye päätti puheenvuoronsa ja sai runsaslukuiselta yleisöltä raikuvat aplodit.

Vaikka kommentti todisti ennen kaikkea Ramadingayen loistavan tilannetajun, Hakan pullat ovat nyt paremmin uunissa kuin kukaan uskalsi kuvitellakaan.

Liigapaikkaa metsästävä joukkue on päässyt kuuluisaan flow-tilaan.

– Emme ole välittäneet mistään rankingeista emmekä spekulaatoista. Olemme painaneet hyvin hommia talvesta lähtien ja uskoneet omaan juttuumme. Meillä on loistava ja erittäin yhtenäinen jengi. Ei muuta kuin painetaan vaan lisää kaasua, Oulu-pelin ykköshahmo Antto Hilska innostui.

Tainio tartuttanut intohimonsa

Huipputulos on aina monen onnistuneen asian summa. Kun Hakan hienoa starttia ryhdytään paloittelemaan, törmätään hyvin nopeasti mieheen nimeltä Teemu Tainio.

Uusi päävalmentaja on saanut tartutettua oman intohimonsa pelaajiin ja pystynyt luomaan joukkueelle erittäin toimivan pelitavan.

Se on iskostunut jokaisen selkärankaan. Pelaajat tietävät tarkasti, miten missäkin tilanteessa reagoidaan. Miten prässätään, miten avataan, miten täytetään kenttä...

– Teemun täytyy olla huippuvalmentaja, kun joukkue pelaa noin hyvin... Olen varma, että kuulemme miehestä vielä. Hänestä tulee jotain suurta, Oulun valmentaja Rauno Ojanen suitsutti.

Haka on aloittanut kautensa selkeästi paremmin kuin millään aiemmalla Ykkösen kaudella pudottuaan liigasta 2012. Tähän mennessä valkeakoskelaisjoukkueella on ollut 12 kierroksen jälkeen parhaimmillaan 22 pistettä (kesällä 2013). Muina vuosina on liikuttu haarukassa 16–18.

– Olemme olleet Ykkösessä jo niin pitkään, että nyt oli korkea aika asettaa liiga selkeäksi tavoitteeksi. Yhtenä suurena syynä oli seuran juhlavuosi (85 vuotta), Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen selvitti.

Tilanne on tavallista otollisempi, koska Ykkösessä ei ole juuri nyt SJK:n, HIFK:n tai Hongan tapaisia huippusatsauksiin valmiita seuroja.

Hakan saumat ovat parantuneet entisestään, kun ykkössuosikeiksi nostettujen Oulun ja TPS:n peli on kangerrellut.

Vahvistusta siirroilla

Valkeakoskella on tiedostettu poikkeuksellisen otollinen tilaisuus. Niinpä ryhmää aiotaan vahvistaa, kun siirtoikkuna avautuu 10. heinäkuuta.

– Meidän on tarkoitus vahvistaa joukkuetta yhdellä tai kahdella pelaajalla sen jälkeen. Tarvitsemme vahvistusta kahden pahan vamman takia, Huttunen myönsi.

Nilkkavammasta kärsivä Samuel Mansour ja lonkkansa telonut Jean Fridolin Nganbe saattavat olla sivussa koko loppukauden.

Hilska herkutteli

Illan hahmo: Laitalinkki Antto Hilskalla oli lentokeli Tehtaan kentällä. Hilska viimeisteli Hakan avausosuman Samuel Chidin nappisyötöstä ja järjesti voittomaalin päättäväisen nousun huipennukseksi. Kova syöttö painui Oulun verkkoon Ilves-apu Eemeli Raittisen jalasta.

Paljon väkeä: Hakan hienot otteet ovat herättäneet Valkeakosken seudun jalkapalloväen. Lehtereillä nautiskeli nyt 1555 katsojaa.

Entä nyt? Haka matkustaa ensi lauantaina Poriin ja kohtaa siellä kovassa vedossa olevan Musan Salaman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos