Ilves teki sen taas: loppuminuuttien maali vei tamperelaiset sarjakärkeen – 17-vuotiaalta lupaukselta verraton osuma - Jalkapallo - Aamulehti

Ilves teki sen taas: loppuminuuttien maali vei tamperelaiset sarjakärkeen – 17-vuotiaalta lupaukselta verraton osuma

Tamperelaiset pitivät paikkansa sarjakärjessä Lauri Ala-Myllymäen viime minuuttien maalilla.

Naatan Skyttä (kesk.) tuuletti ilmavasti 1–0-maaliaan. Iiro Järvinen (vas.) ja Jair onnittelemassa.

23.8.2019 21:19

Aamulehti

Ilves oli vaikeuksissa HIFK:n vieraana perjantain liigakamppailussa.

Tamperelaiset venyivät lopussa 2–2 (1–1) -tasapeliin, joka takasi paikan sarjakärjessä.

Kaikilla joukkueilla on nyt 20 peliä taulukossa. 37 pisteen Ilves johtaa Interiä yhdellä ja KuPSia kolmella pisteellä. Tamperelaisten etumatka on kutistunut viime kierroksilla, mutta vieläkään se ei kuihtunut kokonaan.

– Tilanne on sama kuin kauden alussa. Omat pelit hoitamalla voitamme mestaruuden, Ilves-luotsi Jarkko Wiss kommentoi kuivalla huumorilla.

Ilveksen pelasti Lauri Ala-Myllymäki kauden 11. liigaosumallaan. Hän sai vasemman jalkansa Jairin keskitykseen ja ohjasi 2–2-tasoituksen kahdeksan minuuttia ennen vihellystä.

Loppuhetkien osumat ovat Ilveksen tavaramerkki. Joukkue on kerännyt viime minuuteilla kahdeksan ”ylimääräistä” pistettä tällä kaudella.

Menetettyjä pisteitä viimeisellä kympillä ei ole yhtään!

Perjantaina Ilveksen ilta alkoi säkenöivästi, kun Naatan Skyttä näytti, miksi häntä pidetään seuran suurimpana lupauksena. 17-vuotias Skyttä sai pallon 8. minuutilla, teki pienen harhautuksen ja laukoi vasurillaan takayläkulmaan. Se oli vaivattomuudessaan verraton suoritus.

– En muista, että olisin tehnyt noin hienoa maalia vähään aikaan, Skyttä tuumasi.

Skyttä pääsi perjantaina ensimmäistä kertaa avaukseen ja oli yksi vieraiden parhaista. Viime kausi mukaan lukien hän tarvitsi sata peliminuuttia avausosumaansa liigassa.

– En ole halunnut laittaa häntä liian aikaisin kentälle. Nyt ajattelin, että hän voi päästä ketteryydellään ohi raskaammista vastustajista. Hänen suorituksensa oli kauttaaltaan hyvä, Wiss kehui.

HIFK tuli pian tasoihin, kun Joel Mattsson karkasi maalintekoon. Ilves-pakki David Addy luki irtopallon väärin ja jätti paikkansa. Kotijoukkueen Luis Henrique hyödynsi virheen ja vapautti Mattssonin.

Tunnin kohdalla tamperelaiset joutuivat tappiolle. Brassihyökkääjä Henrique paukautti vasurillaan pallon etukulmasta sisään Jani Bäckmanin puskun jälkeen. Ilveksen Tatu Miettunen oli tilanteessa myöhässä.

Henrique, 21, on ollut hyvä löytö liigaan. Hän on kerännyt seitsemässä pelissä tehot 3+4. Mies tekee töitä pallottomana ja on vaarallinen.

Henrique on ainakin tällä hetkellä merkittävästi parempi kuin Ilves-kollega Jacques Haman.

HIFK on nyt tehnyt 11 maalia viimeisten viiden pelin aikana. Joukkue pelaa erittäin väkevästi, varsinkin jos tuomarilinja on salliva.

Ilves saa onnistua hyvin, mikäli mielii napata täyden potin tiistaina Tammelassa, kun joukkueet kohtaavat uudelleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos