Jalkapalloliigan Ilveksellä jo 16 pelaajasopimusta kaudeksi 2020 - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksellä jo 16 pelaajasopimusta ensi kaudeksi – Kaksi avainpaikkaa vielä auki

Ilveksen pelaajilla oli aihetta juhlia lauantaina Maarianhaminassa

21.8.2019 11:17

Jalkapalloliigan kärkikahinoissa viihtyvä Ilves valmistautuu parhaillaan runkosarjan loppusuoraan. Joukkue kohtaa vielä HIFK:n (23.8. ja 27.8.) kahdesti ja Interin (31.8.). Ensimmäinen ottelu on vieraissa ja kaksi seuraavaa kotona.

Samaan aikaan seura valmistautuu ensi kauteen. Ilveksen pelaajatilanne näyttää hyvältä, sillä sopimuksia ensi kaudelle on jo 16. Myös päävalmentaja Jarkko Wiss jatkaa tehtävässään.

Tuoreimpana Ilves julkaisi tiistaina Tuure Siiran vuoteen 2021 ulottuvan sopimuksen.

Pelaajalistassa huomio kohdistuu kentän molempiin päätyihin. Maalivahdeista on kiinnitetty toistaiseksi vain Matias Riikonen.

Wissin mukaan Ilves on tarjonnut jatkosopimusta nykyiselle ykköstorjujalle Mika Hilanderille. Viime lauantaina 36 vuotta täyttänyt vahti kuuluu omalla pelipaikallaan liigan parhaimmistoon.

Hyökkäyspäässä seuralla on optio Tiemoko Fofanan ja Jacques Hamanin jatkosta. Fofanan optiosta on päätettävä lähiviikkoina, Hamanin jatkosta kauden jälkeen.

Norsunluurannikolta lähtenyt Fofana pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan miesten pelejä. Hän on työteliäs ja sähäkkä, mutta maaleja syntyy harvakseltaan. Toistaiseksi hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella kaksi liigaosumaa yli tuhannen peliminuutin aikana.

Kamerunilainen Haman on keskenkuntoinen, mutta teki kohtuullista jälkeä Portugalin kakkostasolla. Ilveksessä miehen maalitili on vielä avaamatta.

– Kaiken kaikkiaan sopimustilanteemme on hyvä. Näillä näkymin pelaajabudjettimme nousee jonkin verran ensi kaudeksi. Nyt pitää vain löytää oikeat pelaajat lopuille paikoille, Wiss kommentoi.

Ilveksen sopimukset ensi kaudeksi

Maalivahti: Matias Riikonen.

Puolustajat: Baba Mensah, Felipe Aspegren, Tatu Miettunen, Diogo Tomas, Janne Saksela.

Keskikenttä: Lauri Ala-Myllymäki, Emile Paul Tendeng, Iiro Järvinen, Jair, Aleksi Tarvonen, Tuure Siira, Naatan Skyttä, Janne-Pekka Laine.

Hyökkääjät: Eero Tamminen, Eemeli Raittinen.

Lisäksi seuralla on optio Yusif Moussan, Mikael Almenin, Jacques Hamanin ja Tiemoko Fofanan jatkosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut