Lukas Hradecky oli Leverkusenin sankari Mestarien liigassa – saksalaisseura varmisti jo jatkon eurokentillä - Jalkapallo - Aamulehti

Lukas Hradecky oli Leverkusenin sankari Mestarien liigassa – saksalaisseura varmisti jo jatkon eurokentillä

Bayer Leverkusen nappasi arvokkaan 2–0-vierasvoiton Moskovan Lokomotivista.

Lukas Hradecky pelasi uransa ensimmäisen nollapelin Mestarien liigassa.

26.11.2019 22:41 | Päivitetty 26.11.2019 22:41

Lukas Hradeckyn virhe maksoi Mestarien liigan avauskierroksella Bayer Leverkusenille 1–2-kotitappion Lokomotiv Moskovalle. Tiistaina Hradecky maksoi kuitenkin potut pottuina alustaen arvokkaan 2–0-vierasvoiton ilmiömäisellä torjunnallaan.

26. minuutilla suomalaisveskari pelasti joukkueensa varmalta takaiskumaalilta, kun brassipuolustaja Wendell sössi pallon suoraan Anton Mirantshukin juoksulinjalle. Siitä huolimatta venäläinen ei pystynyt ohittamaan Hradeckyn venyttämää oikeaa kättä.

Jo sitä ennen kentällä oli nähty Leverkusenin koominen johto-osuma. Lokomotivin Eder yritti hätäisellä purkupallolla selvittää Leon Bailyn antamaa kulmapotkua. Portugalilainen onnistui kuitenkin vain osumaan oman joukkuetoverinsa, Rifat Zhemaletdinovin, polveen, josta pallo pomppasi nurmen kautta Lokomotivin verkkoon.

Jos ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen Die Werkself saattoi pitää johtoaan onnekkaana, ansaitsi se voittonsa toisen jakson esityksellään.

54. minuutilla Sven Bender pamautti vasurillaan todennäköisesti uransa upeimman kanuunamaalin.

Vierasvoitto tarkoitti sitä, että Leverkusen on vähintään lohkokolmonen ja jatkaa keväällä ainakin Eurooppa-liigan pudotuspeleillä. Sillä on vielä pieni mahdollisuus kakkospaikkaan, jos Atletico ei voita tiistain myöhäisillan pelissä Juventusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: