Näkökulma: Mauricio Pochettinosta tuli futiksen halutuin mies - argentiinalaisella riittää kilpakosijoita - Jalkapallo - Aamulehti

Mauricio Pochettinosta tuli jalkapallon halutuin mies – argentiinalaisella riittää kilpakosijoita

Mauricio Pochettino sekoitti potkuillaan manageripörssin.

26.11.2019 20:30

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy yritti viimeiseen asti taivutella Spurs-manageri Mauricio Pochettinoa eroamaan. Levy on umpipihi seurapomo, eikä hän olisi halunnut joutua maksamaan erokompensaatiota argentiinalaiselle.

”Poch” piti kuitenkin päänsä, ja tiistaina Levy antoi hänelle komeasti potkut.

Viimeistään 11 tuntia myöhemmin kaikille tuli selväksi, että päätös oli tehty jo paljon aiemmin. Muste ei ehtinyt kuivua Jose Mourinhon sopimuksessa, kun portugalilainen jo johti joukkueen harjoituksia.

Levyn bisnesvaisto näkyy kuitenkin Pochettinon eropaperissa. Ex-luotsin 12,5 miljoonan punnan kipuraha maksetaan nimittäin vähitellen seuraavien kuuden kuukauden aikana.

Mikäli argentiinalainen siirtyy sitä ennen jonkun toisen joukkueen peräsimeen, lopettaa Levy maksamisen kokonaan.

Paras asema tällä hetkellä on Bayern Münchenillä, joka jo ehti jo erottaa Niko Kovacin marraskuun alussa. Toki hänen jälkeensä ykköskoutsiksi nostettu Hansi Flick on jo johtanut joukkueen kolmeen ottelun, joista baijerilaiset ovat kairanneet yhtä monta voittoa maalierolla 10–0.

Seurapomo Kalle Rummenigge on virallisesti tukenut Flickin jatkoa, mutta on selvää, että Pochettino tarjoaisi saksalaisjätille ihan eri kokoluokan valmennustaitoa.

Argentiinalainen iskosti Tottenhamiin eräänlaisen pystysuunnan tiki-takan, jonka muoto saattoi elää useita kertoja ottelun aikana. Bayernissa on pitkälti sama omia kasvatteja hellivä seurafilosofia, jonka Pochettino sai kukoistamaan Pohjois-Lontoossa. Lisäksi punapaitojen pelaajat sujahtaisivat suoraan argentiinalaisen ajatteluun.

Real Madridin presidentti Florentino Perez on pitkään varjostanut Pochettinon liikkeitä. Real Madridin ongelma on siinä, että nykyinen koutsi Zinedine Zidane on yhä vallassa. Valkoiset voitti lauantaina Real Sociedadin 3–1, ja joukkue on tasapisteissä Barcelonan kanssa La Ligan kärjessä.

Zidanen erottaminen nyt tuntuisi erikoiselta, mutta Perez ei oikein voi laskea senkään varaan, että Pochettino malttaisi odottaa Santiago Bernabeun kutsua kauden loppuun.

Mauricio Pochettino nosti Tottenhamin Euroopan futiseliittiin.

Arsenal on tässä suhteessa etulyöntiasemassa. Tykkimiehet on viimeksi voittanut liigaottelun lokakuun alussa ja lauantaina se oli hätää kärsimässä putoamista vastaan taistelevan Southamptonin kanssa.

Manageri Unai Emery buuattiin rajusti Emiratesin nurmelta ulos, vaikka Alexandre Lacazette viimeistelikin lisäajan 2–2-tasoituksen. Emery saattaa saada potkut jo tällä viikolla riippumatta Pochettinon tilanteesta.

Toki seurajohdon pitää miettiä, kuka olisi tarpeeksi pätevä korvaamaan baskikäskyttäjän. Vapailta markkinoilta ei tällä hetkellä löydy ketään, joka pystyisi edes haastamaan Pochettinon näytöt taktisessa ajattelussa ja pelaajien kehittämisessä.

Manchester United -fanit pitävät seuraikoni Ole Gunnar Solskjärista, mutta kaikki tunnustavat, ettei norjalainen managerina on lähellekään yhtä pätevä kuin entinen Spurs-luotsi. Unitedissa päätökset tekevä Ed Woodward joutuukin harkitsemaan vaihtoehtoa, jossa Solskjär nostettaisiin seuran urheilutoimenjohtajaksi ja managerivastuu annettaisiin selvästi lahjakkaammalle Pochettinolle.

Levy tietenkin toivoo, että argentiinalainen ottaisi uuden työn mahdollisimman nopeasti jostain Englannin ulkopuolelta. Silloin Tottenham säästäisi erokompensaatiossa, mutta Levy itse välttyisi riskiltä, jossa Pochettino saapuisi uuden seuransa kanssa nöyryyttämään Tottenham Hotspur Stadiumin isäntiä.

PSG olisi täydellinen vaihtoehto. Pochettino pelasi pariisilaisjätissä pari kautta, mutta onnistui välttämään Ligue 1 -mestaruudet. Nykyisellä joukkueella sen saisi lähes ilmaiseksi, mutta millä intensiteetillä Neymar, Angel di Maria tai Mauro Icardi lähtisivät argentiinalaisen edellyttämiin puolustusjuoksuihin?

Teki manageri mitä tahansa, varmaa on vain, että hän valmentaa jotain suurseuraa viimeistään ensi kauden alussa. Hyvin todennäköisesti hänet houkutellaan takaisin töihin jo kuuden kuukauden sapattivapaan aikana – ja uusi seura kuittaa Spurs-rahat allekirjoituspalkkiona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos