Varkaat iskivät La Liga -tähtien koteihin vieraspelien aikana - Jalkapallo - Aamulehti

Röyhkeä rikollisporukka jäi nalkkiin Espanjassa: iskivät La Liga -tähtien koteihin vieraspelien aikana – poliisi takavarikoi raskauttavia todisteita

Espanjassa puhuttaneet murtovarkaustapaukset on saatu ainakin osittain ratkaistua.

Real Madridin Casemiro (vasemmalla) ja Karim Benzema olivat espanjalaismedian mukaan niiden pelaajien joukossa, joiden kotiin murtauduttiin.­

21.10.2019 22:22

Espanjan poliisi kertoo pidättäneensä Madridissa ja Toledossa järjestetyissä ratsioissa murtovarasporukan, joka ehti piinata maan pääsarjassa pelaavia jalkapalloilijoita ja näiden perheitä jonkin aikaa. Porukkaan kuului neljä albanialaista ja yksi espanjalainen henkilö.

Poliisin tiedotteen mukaan murtovarkaiden suunnitelmana oli iskeä La Liga -pelaajien koteihin sillä välin, kun nämä olivat vieraspelimatkalla.

– Uskomme, että rikollisporukka seurasi pelaajia sosiaalisen median kautta, ja näin he tiesivät, milloin iskeä. Joissakin tapauksissa pelaajien perheenjäseniä oli kotona, kun rikolliset iskivät, Europol sanoi julkaisemassaan tiedotteessa uutistoimisto AFP:n mukaan.

Poliisi ei kertonut niiden pelaajien nimiä, joiden kotiin oli murtauduttu. Se vahvistettiin, että murtovarkaiden kohteena oli Real Madridin ja Atlético Madridin pelaajien koteja.

Sen sijaan espanjalaismediassa on kerrottu, että Real-pelaajista murron kohteeksi olisi joutunut muun muassa Karim Benzema ja Casemiro, Atléticosta Thomas Partey.

Heistä viimeksi mainitun kotiin murtauduttiin syyskuussa, kun Partey oli joukkueensa kanssa Moskovassa Mestarien liigan ottelussa. Parteyn kotoa vietiin käteistä rahaa, koruja ja Mestarien liigan hopeamitali kaudelta 2015–16.

Poliisi löysi tekemissään ratsioissa luksusautojen avaimia, koruja ja viisinumeroisen summan käteistä rahaa. Näiden kaikkien uskotaan kuuluvan La Ligassa pelaaville jalkapalloilijoille.

Murrot päätyivät julkisuuteen sen jälkeen, kun Casemiron kotiin oli murtauduttu syyskuussa. Lucas Vazquezin vaimo ilmaisi tuolloin sosiaalisessa mediassa huolensa tilanteesta.

Kaikkiaan murtoja epäillään tapahtuneen 14.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat