Ennätyksellinen avausjakso Anfield Roadilla - molempien joukkueiden kaikki laukaukset menivät maaliin - Jalkapallo - Aamulehti

Ennätyksellinen avausjakso Anfield Roadilla – molempien joukkueiden kaikki laukaukset menivät maaliin

Divock Origi sai Andrew Robertsonin niskaansa 3-1-maalin jälkeen.

5.12.2019 12:18

Liverpool lähti paikalliskamppailuun Evertonia vastaan ylivoimaisena suosikkina. Se ei ollut hävinnyt yhtään matsia kotimaan kentillä viime tammikuun jälkeen, ja edellisen kerran Siniset oli valloittanut Anfield Roadin syyskuussa 1999.

Liverpool voitti historian 234. Merseysiden derbyn 5–2.

Ottelun alku vahvisti Punaisten valta-asemaa. Divock Origi ja Xherdan Shaqiri veivät isännät reilussa vartissa jo 2-0-johtoon.

Hyvin pian sen jälkeen tuli selväksi, ettei paikalliskamppailu ollut mitenkään tavallinen futismatsi. Micheal Keane kavensi ennen kuin Origi ja Sadio Mané triplasivat Liverpoolin johdon.

Mutta kun vielä brassitaituri Richarlison viimeisteli hutipuskullaan 4–2-taukonumerot, kaikki katsojat ymmärsivät, että olivat todistaneet ainutlaatuista avausjaksoa.

Liverpool oli ampunut maalia kohden neljä ja Everton kaksi kertaa. Ja jokainen laukaus (Richarlisonin kohdalla olkapääohjaus) oli myös mennyt maaliin.

Tilastot osoittivat, että kuuden maalin avausjakso on 234 matsia kattavan derbyhistorian suurin.

Siksi olikin sopivaa, että toisen jakson avausmaalia piti odottaa täydet 45 minuuttia. Lopulta Gigi Wijnaldum pommitti 5–2-loppunumerot. Liverpool jatkaa Valioliigan johdossa, ja Evertonissa käynnistellään todennäköisesti uuden managerin etsintä heti torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos