Jari Litmasen maajoukkuereissu ei miellyttänyt Roy Hodgsonia - Jalkapallo - Aamulehti

Välit viilenivät – Jari Litmasen maajoukkuereissu ei miellyttänyt Roy Hodgsonia: ” Ilmeisesti manageri ei sitten tykännytkään”

Litmanen valotti podcastissa, miksi jäi keväällä 2008 ilman peliaikaa Fulhamissa.

Jari Litmanen muisteli menneitä vedonlyöntitoimiston podcastissa.­

16.5. 13:00

Helsinki

Jalkapalloilun suomalaisikoni Jari Litmanen kertoo joutuneensa päävalmentaja Roy Hodgsonin epäsuosioon olleessaan lontoolaisen Fulhamin miehistössä keväällä 2008. Valioliigassa tuolloin pelannutta Fulhamia valmensi Hodgson, Suomen maajoukkueen entinen päävalmentaja.

Litmanen kertoi vedonlyöntiyhtiö Unibetin Kuninkaan puhe -podcastissa, että pelaajan ja päävalmentajan välit viilenivät Litmasen valittua maajoukkueen Bulgaria-ottelun seuran harjoitusten sijasta.

–  Olin saanut siinä itseni taas kuntoon, ja juttelin Hodgsonin kanssa tulevasta. Roy sitten sanoi, että maaotteluviikko olisi minulle tosi hyvä treeniviikko Fulhamissa, Litmanen kertoi.

Hänen oli määrä jäädä harjoittelemaan seuran harjoituskeskukseen Motspur Parkiin, mutta viikko-ohjelman näkeminen muutti pelaajan mietteet.

–  Fulhamilla oli neljään päivään vain kaksi harjoitusta kahdeksalla kaverilla, sillä noin viisitoista jätkää oli lähdössä maajoukkueidensa mukaan. Laskin, että jos lähden Suomen kanssa Bulgariaan, saan siinä kolmet hyvät treenit sekä yhden pelin, Litmanen muisteli.

Litmasella oli käsitys, että järjestely sopi Hodgsonille. Litmanen teki Bulgarian verkkoon maalin, mutta Lontoossa oli vastassa kylmäkiskoinen päävalmentaja.

–  Ilmeisesti manageri ei sitten tykännytkään, että lähdin maajoukkueen mukaan. Kai mä pelasin siellä liian hyvin, sillä Hodgson kommentoi, että olisi ihan kiva, jos rupeaisit maajoukkueen lisäksi tekemään meillekin noita maaleja, Litmanen kertoi.

Välirikko koski vain Fulhamin aikaa

Hodgson käänsi Litmaselle selkänsä, ja 37-vuotias Litmanen tiesi, ettei pelaisi seurassa yhtään ottelua, vaikka kautta oli jäljellä kaksi kuukautta. Litmanen ei edustanut Fulhamia yhdessäkään Valioliigan ottelussa, vaikka seura taisteli putoamista vastaan.

Litmanen arvioi, ettei Hodgson halunnut ottaa hänen peluuttamisellaan riskiä, koska ei ehtinyt ajaa tätä sisään joukkueeseen.

–  Kaikki ne olivat täysin hyväksyttäviä syitä olla peluuttamatta minua, Litmanen myönsi.

Fulham säilyi tuolloin Valioliigassa, ja Litmasen mukaan hänen ja Hodgsonin välit ovat muuten olleet kunnossa.

–  Suomen maajoukkueessa meillä oli erittäin läheiset välit, ja hyvissä väleissä olen Royn kanssa ollut myös Fulhamin jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?