Kaupin urheilupuiston työmaan kääntöpuoli: Jalkapalloilijat harjoittelevat pölyn keskellä – Mestaruudesta taisteleva Ilves joutui evakkoon - Jalkapallo - Aamulehti

Kaupin urheilupuiston työmaan kääntöpuoli: Jalkapalloilijat harjoittelevat pölyn keskellä – Mestaruudesta taisteleva Ilves joutui evakkoon

1.8.2019 14:10

Aamulehti

Kaupin urheilupuistossa on tällä hetkellä surullinen tilanne, jonka suurimpia häviäjiä ovat jalkapallokenttiä käyttävät juniorit ja edustuksen pelaajat.

Pesäpallokenttää varten murskataan seuraavan kuukauden ajan noin 45 000 tonnia kivilouhetta. Aamulehdessä (31.7.2019) julkaistun jutun mukaan kiviainetta louhitaan jopa 3000 tonnia päivässä.

On totta kai hienoa, että Kauppiin rakennetaan uusi pesäpallo- ja hiihtostadion. Kiviaineen murskausluvan myöntämistä Kauppiin olisi kuitenkin kannattanut miettiä uudelleen: olisiko kiven louhinta ollut mahdollista muualla?

Tällä hetkellä Kaupissa nimittäin harjoittelee monia TPV:n ja Ilveksen juniorijoukkueita, jotka hengittävät harjoituksissaan kivipölyä ja kuuntelevat murskauksesta aiheutuvaa meluhaittaa.

Meluhaitta on lähinnä ärsyttävä, sillä pelaajat eivät kuule valmentajien ohjeita kentällä. Suurempi ongelma on pöly, jonka aiheuttamista terveyshaitoista on kirjoitettu laajasti vuosien saatossa.

Tilanne on johtanut siihen, että jalkapalloliigan mestaruudesta taisteleva Ilves on joutunut muuttamaan evakkoon kotikentälleen Tammelaan, sillä se ei halua laittaa urheilijoitaan kohtaamaan Kaupin jokapäiväistä kivipölyä.

Väliaikainen muutto noin neljäksi viikoksi Tammelaan kuulostaa toki ennakkoon hyvältä: Ilves pääsee harjoittelemaan omalla kotikentällään. Asiassa piilee kuitenkin riskinsä.

Tammelan luonnonnurmi ei ole tottunut kovaan käyttöön. Esimerkiksi Ilves on harjoitellut vain kolmesti edelliseen kolmeen vuoteen Tammelassa: niinäkin kertoina joukkueen kuvauksen yhteydessä.

Huolena onkin se, kestääkö Tammela Ilveksen harjoittelun seuraavat viikot ja miten harjoittelu vaikuttaa kentän kuntoon loppukaudesta. Mestaruus voi mitä todennäköisemmin ratketa vasta loppusarjan viimeisissä otteluissa. Olisi kovin noloa, jos mestaruudesta pelattaisiin perunapellolla jalkapallokentän sijasta.

Tampereen toinen edustusjoukkue TPV harjoittelee juniorijoukkueiden ohella toistaiseksi Kaupissa, sillä Tampereelta ei löydy tarpeeksi paljon laadukkaita harjoitusolosuhteita suhteutettuna jalkapallon harrastajamääriin. Esimerkiksi Helsinki on kenttäasioissa paljon Tamperetta edellä.

Hankalaa tilannetta kaupungin ja jalkapalloseurojen kesken kuvastaa jossain määrin se, etteivät ihmiset mielellään kommentoi Tampereen kenttäasioita omilla nimillään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut