Veitsi kurkulla pelannut Real Madrid nipisti vierasvoiton - vastustajan heikko viimeistely pelasti Valkoiset - Jalkapallo - Aamulehti

Veitsi kurkulla pelannut Real Madrid nipisti vierasvoiton – vastustajan heikko viimeistely pelasti

Real Madrid sai kauden ensimmäisen voiton Mestarien liigassa.

Toni Kroos tuuletti voittomaaliaan Istanbulissa. ­

23.10.2019 6:55

Real Madrid saapui Istanbuliin keskellä institutionaalista kriisiä. Se ei ollut voittanut vielä kertaakaan tämän syksyn Mestarien liigassa, ja seurahistorian ensimmäinen lohkovaiheen karsiutuminen häämötti oikeastaan vain yhden lisätappion päässä.

Galatasarayn kotikenttä Ali Sami Yen ei todellakaan ole sopiva vierailukohde omaa pelirytmiään etsivälle joukkueelle. Eikä Valkoiset olisi selvinnyt ensimmäisestä vartista ilman maalivahti Thibaut Courtois’n kolmea paraatipelastusta.

Madrid -koutsi Zinedine Zidane kokeili Jamesin ja Iscon johtamaa keskikenttää viime viikonlopun Mallorca-liigaretkellä. Lopputuloksena oli 0–1-vierastappio ja kriisin laajentuminen myös kotimaiseen La Ligaan.

Istanbulissa Zidane antoi tahtipuikon jälleen Toni Kroosille, joka näytti mistä vieraat jäivät paitsi Baleaareilla. Saksalainen pelasi uransa sadannen Mestarien liiga -ottelun, ja juhlisti sitä tempaisemalla voittomaalin Eden Hazardin syötöstä.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että belgialainen tavoitteli syötöllään Karim Benzemaa, eikä Kroosin veto olisi yllättänyt Gala-veskari Fernando Musleraa ilman pallon saamaa kimmoketta eteen heittäytyvästä puolustajasta.

Kroos on Mestarien liiga -historian toiseksi menestynein pelaaja neljällä finaalivoitollaan (Cristiano Ronaldolla on viisi). Tiistain perusteella hän on myös erittäin suuressa roolissa, jos Real Madrid haluaa taistella kevään finaalipaikasta.

Galatasaray-voitto ei riitä poistamaan epäilyksiä Madridin puolustuksesta, vaikka se antoi vahvan työnäytteen Courtois’n kapasiteetista.

Lisäksi Hazard on vielä kaikuna Chelsea-vuosien vireestään. Toisella jaksolla hän kiersi Musleran, mutta nosti pallon pahaksi onnekseen ylähirteen.

Lopulta Madrid roikkui kiinni vierasvoitossa lähinnä vain isäntien heikon viimeistelytaidon takia.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat