Kakkosesta pudonneen TamU:n puheenjohtaja siirsi katseet tulevaan – "On naurettavaa ajatella, että tämä romuttaa jotakin" - Jalkapallo - Aamulehti

Kakkosesta pudonneen TamU:n puheenjohtaja siirsi katseet tulevaan – "On naurettavaa ajatella, että tämä romuttaa jotakin"

Topi Järven (oik.) TamU putosi sarjatasoa alemmas.

14.9.2019 20:11 | Päivitetty 14.9.2019 20:11

Vuosituhannen alun mahtiseura Tampere United joutuu hakemaan ensi kaudella uutta vauhtia Kolmosesta.

TamU on taistellut kolme kautta Kakkosessa, mutta tämä jakso päättyy kolmen ottelun jälkeen. Putoaminen varmistui lauantaina Oulunkylän tekonurmella, kun tamperelaisjoukkue kärsi 1–3-tappion Käpylän Pallolle.

– Vielä harjoituskauden jälkeen tilanne näytti valoisalta. Lähdimme sarjaan hyvällä fiiliksellä, mutta homma ei lähtenyt kulkemaan odotetulla tavalla missään vaiheessa, TamU:n puheenjohtaja Heikki Wilen harmitteli.

TamU on voittanut koko kesänä vain kaksi ottelua ja tehnyt ainoastaan neljätoista maalia.

– On naurettavaa ajatella, että tämä romuttaa jotakin. TamU pelaa ensi kaudella Kolmosessa ja palaa mahdollisimman nopeasti Kakkoseen. Entistä vahvempana, Wilen vakuutti.

Heti ensi vuonna?

– Turha hirttää itseä yhteen kauteen. Rakennamme niin vahvan joukkueen, jolla pystyy nousemaan ensi vuonna. Ellei se toteudu heti, se toteutuu viimeistään seuraavana vuonna, Wilen vastasi.

Ilveksen kakkosjoukkue kärsi lohkon kärkikamppailussa ruman 1–7 (1–2) -kotitappion lähes 100-prosenttisella varmuudella Ykköseen nousevalle Gnistanille.

– Tulos oli monen seikan summa. Vastustaja oli kokeneempi ja yhtä kovassa juoksukunnossa kuin me. Se teki paikoista maalit – ja meillä oli vielä huonoa flaksia, Ilveksen valmentaja Topi Priha summasi.

Priha korosti, ettei kuuden maalin tappion jälkeen kannata selitellä hirveästi.

– Kun pukee Ilves-paidan päällensä, tulos ei saa olla koskaan tällainen. Ei millään joukkueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos