Ilves nousi KPV:ta vastaan lisäajalla tasoihin ja ohi Suomen cupin välierässä - Jalkapallo - Aamulehti

Dramaattinen loppu: Ilves nousi lisäajalla tasoihin ja ohi ja eteni Suomen cupin finaaliin

Ilves pelaa Euroopan liigan karsintapaikasta Suomen cupin finaalissa. Ratkaisevan maalin vapaapotkusta ampui Lauri Ala-Myllymäki, joka osui tarkasti ”yläminttuun”.

Ilves tuuletti railakkaasti Suomen cupin välierän jälkeen Kokkolassa.

16.5.2019 20:31 | Päivitetty 16.5.2019 22:04

Aamulehti

Ilves on edennyt dramaattisten vaiheiden jälkeen jalkapallon Suomen cupin finaaliin.

Ilves voitti välierässä KPV:n 3–2 (1–2) Kokkolassa. Ilves ratkaisi ottelun toisen jakson lisäajalla, jolloin se osui peräti kahdesti.

Ilves kohtaa cupin finaalissa IFK Mariehamnin. IFK voitti toisessa välierässä VPS:n 3–1.

Loppuottelu pelataan 15. kesäkuuta toisen finalistin kotikentällä. Finaalin voittaja saa paikan Euroopan liigan karsintaan.

– Hyvä matsi, hyvä näytös ja kiva lopetus. Ei voisi paljon makeammin tulla, Ilveksen keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki myhäili Ruudun lähetyksessä.

Tamperelaisille sokkihoitoa

Ilves sai hallita alussa palloa, mutta tilanteiden luonti oli vaikeaa. Kokkolan keskuskentän nurmi ei ollut läheskään parhaassa mahdollisessa kunnossa, mikä ei pallon liikuttelua helpottanut. Ilveksen pelaajien ajoitukset olivat myös pielessä.

Kun Ilveksen peli hyökkäyskolmanneksella tökki, KPV iski. Hendrik Helmke voitti kaksinkamppailun ja sai tuikattua pallon Yessy Menalle. Tämä syötti hienosti pystyyn puolustuslinjan taakse ja vapautti Enoch Banzan. Banza tykitti pallon etuyläkulmaan 23. minuutilla.

Kotijoukkue iski uudestaan kymmenen minuuttia myöhemmin. Milos Josimov laukoi vapaapotkun reilusta 20 metristä alakulmaan. Maalivahti Mika Hilander ei aivan ennättänyt saada käsiään väliin.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme ihan ok pelissä mukana, mutta joissain tilanteissa jäimme kakkoseksi ja sitten olimmekin kaksi maalia perässä, Ala-Myllymäki ihmetteli Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Myös Ilves sai lopulta pari maukasta paikkaa avausjaksolla. Tariq Kazi keskitti matala boksiin, jossa Ilari Mettälä kärkkyi vapaana. Hän ei kuitenkaan osunut pomppivaan palloon ennen kuin tilanne purkaantui.

Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa Mettälä syötti päätyrajan tuntumasta takaviistoon, ja Ala-Myllymäki laukoi suoraan juoksusta. Pallo kuitenkin vieri hieman tolpan ohi.

Ilves sai tärkeän kavennusmaalin vain minuutti ennen ensimmäisen jakson päättymistä. Iiro Järvinen hassutti pallon Juhani Pikkaraisen jalkojen välistä ja syötti vierelle Emile Paul Tendengille. Tendeng laukoi pallon voimalla maalin kattoon.

Huima loppuratkaisu

Ilveksen painostus ei tuottanut maagisia maalipaikkoja toisella jaksolla. Joukkuetta uhkasi jo tappio, kunnes vaihdosta kentälle tullut Diogo Tomas iski tasoituksen lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Tendeng antoi hyvin ajoitetun pystysyötön, ja Tomas laukoi juoksusta taka-alakulmaan.

Tämän jälkeen Lauri Ala-Myllymäki asettui laukomaan vapaapotkua paristakymmenestä metristä. Ala-Myllymäen kuti nousi muurin yli ja painui vastustamattomasti yläkulmaan.

Maali syntyi lisäajan viidennellä minuutilla.

Näin ollen jatkoaikaa ei tarvittu, vaan Ilves aloitti villit voitonjuhlat.

– Toisella jaksolla piti laittaa kaikki peliin. Uskoimme loppuun asti. Missään kohtaa selkäranka ei retkahtanut. Palkinto tuli ja se maistuu aika makealta, Ala-Myllymäki hehkutti Ruudulle.

Hieman ennen onnistunut vapaapotkuaan Ala-Myllymäki pääsi yrittämään vastaavasta paikasta, mutta silloin tuloksetta.

– Silloin oli ajatus varmistaa, että pallo menee maalia kohti. Toisella oli kaikki pelissä: laitetaan yläminttuun ja sinne meni.

Ilveksen avauskokoonpano: Mika Hilander, Felipe Aspegren, Jair, Iiro Järvinen, Ilari Mettälä, Lauri Ala-Myllymäki, Baba Mensah, Tatu Miettunen, Tariq Kazi, Emile Paul Tendeng, Tiemoko Fofana.

Juttua korjattu 16.5. klo 20.59: Korjattu jutun alussa ollut virhe. Pelipaikkakunta oli Kokkola, ei Kouvola.

Juttua korjattu 16.5. klo 22.04: Tarkennettu tiedolla, että finaali pelataan 15. kesäkuuta toisen finalistin kotikentällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut