Ilves nousi maalin takaa voittoon lisäajalla KPV:tä vastaan Suomen cupin välierissä - Jalkapallo - Aamulehti

Ilves oli jo pahassa pulassa KPV:tä vastaan Suomen cupin välierässä – Tauolla Jarkko Wiss muistutti pelaajia parin vuoden takaisesta ottelusta

Ilves nousi lisäajalla maalin takaa voittoon Suomen cupin välierässä. Finaalissa on tarjolla paikka Euroopan liigan karsintaan.

Tämä Lauri Ala-Myllymäen vapaapotku painui KPV:n maalin yläkulmaan ja toi Ilvekselle Suomen cupin finaalipaikan.

17.5.2019 7:00

Aamulehti

Ilveksen päävalmentajan Jarkko Wissin syke laski nopeasti, vaikka Ilves järjesti melkoisen trillerin jalkapallon Suomen cupin välierässä KPV:tä vastaan torstaina.

Ilves oli jo erittäin lähellä tämän vuoden ensimmäistä tappiotaan, mutta joukkue nousi toisen jakson lisäajalla 1–2-tappioasemasta 3–2-voittoon.

Wiss kertaili tapahtumia rauhallisesti.

– Hyvähenkinen voimannäyte taas kerran, hän kehui ryhmäänsä.

– Ensimmäisen jakson lopun kavennus oli tärkeä. Tauolla oli helppo muistuttaa pelaajia parin vuoden takaisesta Suomen cupin pelistä, kun olimme kaksi maalia tappiolla ja nousimme voittoon.

Nousu voittoon lisäajalla on kuitenkin aina jotain erityistä.

– Skotlannissa johdimme paikallispeliä 4–2 tai jotain sellaista ja se päättyi tasoihin. Tällaiset syöpyvät mieleen.

Wiss pelasi Skotlannissa Hibernianin joukkueessa 2000-luvun alussa.

Kokkolan Pallo-Veikot meni avausjaksolla yllättäen jo 2–0-johtoon, vaikka Ilves oli pitänyt pelin hallinnasta kiinni. Heikkolaatuinen kenttä kuitenkin teki pelinrakentelun vaikeaksi.

– Tuntui, että ei ole mitään hätää. Hienoa, että jätkät eivät vaipuneet epätoivoon, vaan keskittyivät oleelliseen, Wiss sanoi.

Finaali siirtää liigaottelun

Ilves kohtaa Suomen cupin loppuottelussa IFK Mariehamnin, joka voitti toisessa välierässä VPS:n 3–1. Finaali pelataan 15. kesäkuuta toisen loppuottelijan kotikentällä.

Ilvekselle oli alun perin merkitty otteluohjelmaan liigapeli HIFK:ta vastaan 14. kesäkuuta, mutta se siirtyy nyt elokuulle.

– Kun lähdimme tähän, sanoin, ettei tämä ole tavoitteellinen kilpailu. Talvella oli tarkoitus saada peliä kuntoon ja jakaa vastuuta. Nyt tietysti haluamme voittaa, Wiss sanoo.

Finaalin voittaja saa paikan Euroopan liigan karsintoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut