Ilves haki pisteet Vaasasta ja nousi liigakärkeen - Jalkapallo - Aamulehti

Ilves kaatoi VPS:n Vaasassa ja nousi liigakärkeen: Lauri Ala-Myllymäen hirmuvire sai jatkoa – maalitykki viimeisteli tamperelaisten voitto-osuman

Lauri Ala-Myllymäen maaliputki sai jatkoa Vaasassa.

29.6.2019 17:56 | Päivitetty 29.6.2019 19:02

Aamulehti

Ilves haki Vaasasta 2–1-vierasvoiton VPS:sta ja nousi jalkapalloliigan kärkeen.

Tamperelaisten sankariksi nousi hirmuvireinen Lauri Ala-Myllymäki, joka viimeisteli avausjakson viime sekunneilla 2–1-osuman.

Vielä ilman voittoa liigassa oleva VPS oli alkuminuutit alakynnessä ja Ilves loi pari hyvää tekopaikkaa.

Kun Ilves ei onnistunut, VPS käytti ensimmäisen tilaisuutensa hyväkseen ja meni 1–0-johtoon 10. minuutilla. Alain Richard Ebwelle sai yllättävän paljon tilaa Ilveksen puolustuksen keskellä ja laukoi takanurkkaan tarkasti 1–0.

Ilves tuli tasoihin 20. minuutilla, kun Tatu Miettunen puski kulmapotkusta pallon VPS:n maalivahdin Martin Kompallan käsien kautta maaliin.

Aivan avausjakson viime hetkillä Ilves rakensi hienon hyökkäyksen. Jair syötti laidalta keskelle takaviistoon ja Ala-Myllymäki laukoi pallon varmasti verkkoon.

Ala-Myllymäki on loistavassa kunnossa. Hän viimeisteli tamperelaisten edellisessä kamppailussa KPV:tä vastaan hattutempun eli kolme täysosumaa.

VPS:lla oli toisen jakson loppuhetkillä kaksi huippupaikkaa tasoittaa ottelu, mutta vaasalaisjoukkue tuhlasi tilanteensa. Eero-Matti Auvinen osui maalipuihin ja Sebastian Strandvall laukoi yli huippupaikasta aivan pelin viime sekunneilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos