Teemu Pukin ilta Suomen Turussa: kaksi upeaa maalia ja perheen auto kohti Helsinkiä – ”Päätin tehdä samalla tavalla, kun eka meni niin hyvin” - Jalkapallo - Aamulehti

Teemu Pukin ilta Suomen Turussa: kaksi upeaa maalia ja perheen auto kohti Helsinkiä – ”Päätin tehdä samalla tavalla, kun eka meni niin hyvin”

Teemu Pukki oli helpottunut ja iloinen mies Turun Kupittaan stadionin uumenissa.

Teemu Pukki osui tiistaina kahdesti.­

15.10.2019 22:21

Turku

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen ottelussa Armeniaa vastaan oli jälleen yksi pelaaja ylitse muiden. Hyökkääjä Teemu Pukki härnäsi vieraiden pelaajia pallon kanssa niin kuin myös ilman sitä ja viimeisteli uurastuksensa kruunuksi kaksi upeaa maalia.

Norwich Cityn maalitykin osumat olivat lähes identtisiä. Läpisyöttö, karkaaminen vastustajien puolustuslinjalta läpiajoon ja hallittu nosto maalivahti Aram Airapetjanin yli.

Pukki totesi, ettei muista vastaavaa ottelua, jossa olisi tehnyt kaksi niin samanlaista maalia.

– Ei tule ainakaan mieleen. Oli ne aika identtiset. Päätin siinä tokassa tehdä samalla tavalla, kun eka meni niin hyvin, Pukki myhäili.

Pukin ensimmäinen osuma siirsi Suomen 2– 0-johtoon. Vapauttava syöttö lähti vaihdosta kentälle tulleen Joel Pohjanpalon jalasta.

– Kyllä se yhteispeli toimi hyvin. "Jollen" kanssa on kyllä kiva pelata, Pukki kiitteli.

Pukin 3– 0-maalissa läpisyöttö oli Rasmus Schüllerin käsialaa. Tämä oli tullut kentälle minuuttia aiemmin. Tsippi suorastaan nöyryytti vastaan tullutta Airapetjania.

3– 0-voitto oli loistava kasvojenpesu Bosnia ja Hertsegovinassa koetun rökäletappion (1– 4) jälkeen.

– Haluttiin näyttää Bosnia-pelin jälkeen, että se ei ollut meidän tasomme. Minun mielestäni me onnistuimme siinä.

– Oli aika erilainen matsi. Nämä antoivat meidän avata, kun taas Bosnia laittoi aikamoisen prässin heti. Minun mielestäni pystyimme pitämään palloa, Pukki arvioi.

Pukki ehti pelata neljä ottelua ilman maalia.

– Aina helpottava fiilis kun sen maalin saa tehtyä. En ajatellut, että on mikään gorilla niskassa. Muutama peli oli mennyt ilman.

Maalitykki ei jää Turkuun juhlimaan voittoa, toisin kuin maalivahti Lukas Hradecky.

– Ei mitenkään ihmeellisesti juhlita. Huomenna (keskiviikkona) takaisin Englantiin. Tässä lähdetään perheen kanssa kohta ajamaan Helsinkiin, Pukki jutteli.

Teemu Pukin maalit Armeniaa vastaan olivat kotkalaisen kuudes ja seitsemäs näissä karsinnoissa.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat