Valioliigaa pelataan uudenlaisella ”golfpallolla” - Jalkapallo - Aamulehti

Valioliigassa pelataan ensi kaudella "golfpallolla" – Burnley-puolustaja osui kolmen vuoden tauon jälkeen

Valioliigan lisäksi uudenlainen pallo otetaan käyttöön ensi kaudella Italiassa. Burnley ja Crystal Palace kohtasivat maanantai-illan ottelussa.

Burnleyn Ben Mee (oikealla) teki ensimmäisen maalinsa Valioliigassa kolmeen vuoteen.

30.6.2020 16:30

Lontoo

Perinteinen sileäpintainen jalkapallo jää ensi kaudella historiaan Englannin Valioliigassa. Valioliigapallot vuodesta 2000 toimittanut Nike julkisti maanantaina kauden 2020–21 pelipallon, jossa sileä pinta on korvattu helposti havaittavalla pintakuvioinnilla.

–  Uusi valmistusteknologia mahdollistaa pallon pintakuvioinnin, joka on suunniteltu parantamaan pallon aerodynamiikkaa ja toimimaan samalla ajatuksella kuin golfpallossa, Niken markkinointitekstissä kerrotaan ESPN:n mukaan.

Golfpallon toimintaperiaatteen tavoin ilma ei Niken mukaan tartu kiinni uuden pelivälineen pintaan, vaan virtaa sen ohi parantaen pallon lentoradan johdonmukaisuutta.

Valioliigan lisäksi kuvioidulla pallolla pelataan ensi kaudella Italian liigassa.

Burnleyn puolustaja maalasi pitkän tauon jälkeen

Englannin Valioliigan maanantai-illan jalkapallo-ottelussa Burnley kukisti Crystal Palacen 1–0. Toisella puoliajalla Burnley sai vapaapotkun taklauksen jälkeen, ja Ben Mee puski pallon vapaapotkutilanteessa Crystal Palacen maaliin tolpan kautta.

Puolustaja Mee oli odottanut onnistumista maalinteossa kolme vuotta, kun hän vihdoin teki maalin illan ottelussa, joka oli hänelle 300:s Burnelyn paidassa.

Burnley on liigassa kahdeksantena ja Crystal Palace pitää 11. paikkaa.

Valioliigan mestaruus varmistui jo aiemmin. Liverpool on kahminut itselleen niin vankan etumatkan, että toisena oleva Manchester City ei pysty enää kuromaan välimatkaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: