Teemu Pukki pakotti Newcastle-vahdin huipputorjuntaan – suomalaiskärki lähellä maalintekoa - Jalkapallo - Aamulehti

Teemu Pukki kadotti jälleen maalijyvänsä: Norwich jäi 0–0-tasapeliin Newcastlen vieraana

Federico Fernández (oik.) peitti Teemu Pukin laukauksen avausjaksolla.

1.2.2020 20:00

Norwich jatkoi taisteluaan Valioliiga-statuksensa puolesta. Se matkusti pohjoiseen Newcastlen St James Parkille, jossa myös kotijoukkue kaipasi yhä lisäpisteitä.

Kun Teemu Pukki edellisen kerran päästettiin Newcastle-puolustuksen kimppuun, tempaisi hän toistaiseksi Valioliiga-uransa ainoan hattutempun. Nyt Harakka-manageri Steve Bruce on korostanut suomalaisen vaarallisuutta, ja Pukki joutuikin raitapaitojen erikoisvartiointiin.

Se ei kuitenkaan auttanut, koska 17. minuutilla kotkalainen pääsi ampumaan suoraan Federico Fernándezin heikosta purkupallosta. Pallo oli matkalla ylänurkkaan, kunnes Newcastle-veskari Martin Dúbravka sai sen hennolla torjunnalla ohjattua yli riman.

Norwichin tammihankinta Lukas Rupp syötti suomalaisen läpiajoon puolen tunnin kohdolla, ja juuri kun Pukki oli nostamassa palloa yli vastaantulevan Dúvravkan, pääsi Fernández taklaamaan pallon hyökkääjän jaloista.

Tunnin kohdalla suomalaistähti ampui puolivolleysta selvästi maalin yli. 73. minuutilla Pukki sai hyvän syötön Ondrej Dudalta, mutta hänen viimeistely-yrityksensä tyrehtyi Dubravkan torjuntaan. Lopulta tilanne päättyi Dudan sivuverkkolaukaukseen.

Norwichin manageri Daniel Farke oli valmistautunut jo tuulettamaan, mutta lopulta saksalainen jäi haromaan harmistuneena ilmaa.

0–0-tasapeli ei sopinut oikeastaan kummallekaan. Pukki on viimeksi tehnyt pelitilannemaalin viime vuoden puolella, eikä Newcastle-vieraspeli ainakaan parantanut hänen viimeistelyvirettään.

Katso videolta Teemu Pukin paras maalipaikka.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut