Ilves-tähti Ala-Myllymäen vapaapotkut jäävät mieliin - Jalkapallo - Aamulehti

Lauri Ala-Myllymäki KPV:n painajaisena – avaako ensimmäinen miesten tasolla tehty hattutemppu ovia ulkomaille?

Kaksi vapariosumaa ampunut Ilves-tähti kruunasi liiga-iltansa hattutempulla.

Lauri Ala-Myllymäki (taustalla) teki hattutempun KPV:n verkkkoon. Ilveksen taistelussa olivat mukana myös David Addy (vas.) ja Yusif Daouda Moussa.

26.6.2019 8:00

Aamulehti

Ei ihme, jos Kokkolan Pallo-Veikkojen pelaajat näkevät painajaisia Lauri Ala-Myllymäestä. Ilveksen kirkkain tähti on pilannut KPV:n illan täydellisesti jo kahdessa alkukesän ottelussa.

Toukokuun puolivälissä Ala-Myllymäki mykisti Kokkolan keskusurheilukentän katsomon viidennellä lisäminuutilla.

Komealla vapaapotkulla syntynyt osuma takasi Ilvekselle Suomen cupin finaalipaikan.

Tiistai-iltana Ala-Myllymäki kuritti KPV:tä Tammelan liigakamppailussa peräti kolmella maalilla ja päästi samalla Ilveksen pahasta ahdingosta.

Ennakkoluulottomasti hyökännyt vierasjoukkue puristi Ilveksen ahtaammalle kuin mikään vastustaja tällä kaudella, mutta tamperelaisisäntä selviytyi lopulta kiirastulesta 4–2-lukemin.

Tähän tarvittiin taas Ala-Myllymäen vapaapotkuja.

Ensin hän upotti pallon rangaistusalueen rajan tuntumasta upeasti ylänurkkaan. Toisella jaksolla pallo painui lähes 30 metristä KPV-vahti Teppo Marttisen taakse.

Vaikka potku lähti hyvin, tämä maali meni puhtaasti kokemattoman Marttisen piikkiin.

– Kerrankin tuli puhtaita osumia palloon. Ensimmäinen onnistui loistavasti. Toiseen tuli veskarille paha pomppu, Ala-Myllymäki kuvaili.

Välissä hän ampui rankkarin varmasti sisään.

– Tämä oli ensimmäinen hattutemppu miesten tasolla. Edellinen tuli joskus junioreissa, mutta en muista ikäluokkaa.

Kamerunilaishyökkääjä Tuco viimeisteli Ilveksen edellisen hattutempun syyskuussa 2017 RoPS:n verkkoon.

Ala-Myllymäen vapaapotkut nousivat odotetusti kuumimmaksi puheenaiheeksi Tammelan illassa. Liigapeleissä on syntynyt jo neljä vapariosumaa, vaikka kausi on vasta aluillaan.

– Olen treenannut vapareita aina, mutta onnistuminen on aina monen asian summa. Nyt on sattunut menemään, Ilves-sankari vähätteli.

Itseluottamuskysymys

Ilveksen valmentajan Jarkko Wissin mukaan tämä on pitkälti itseluottamuskysymys.

KPV horjutti Ilves-alakertaa

Ohhoh! KPV-vahti Teppo Marttinen hörppäsi Ilveksen neljännen osuman pahasti. Lauri Ala-Myllymäen vapaapotku lähti lähes 30 metristä.

Shokkihoitoa: Ilves joutui takaa-ajajaksi jo reilun 11 minuutin jälkeen, kun Simo Roiha puski Timo Rauhalan antaman keskityksen isäntien toppareiden välistä verkkoon. Sama toistui heti tauon jälkeen, kun Joni Mäkelä vei KPV:n uudestaan johtoon Hendrik Helmken antamasta kulmapotkusta. Mäkelä täräytti vielä tolppaan IIveksen johtaessa 3–2.

Erikoista: Ilves oli päästänyt ennen tiistaita vain neljä liigaosumaa. Sitä oli vaikea uskoa KPV:n horjuttaessa tamperelaisten alakertaa tämän tästä.

– Tiedän sen kokemuksesta. Olen on ampunut monta kertaa päätykatsomon yli. Niin on Laurikin. Silloin pallo menee torille asti. Kun oikea tatsi löytyy, silloin alkaa tulla tulosta, Wiss kuvaili.

On selvää, että Ala-Myllymäen maaleja kelaillaan muuallakin kuin Tampereella. Hänellä oli viime syksynä kova hinku ulkomaille, mutta silloin mieluisaa pelipaikkaa ei löytynyt.

Entä nyt, kun siirtoikkuna aukeaa piakkoin?

– Tarjouksia tulee jos on tullakseen. Keskitytään nyt tähän hommaan, Ala-Myllymäki toppuutteli.

Ilves esiintyi tamperelaisyleisölle peräti viiden viikon tauon jälkeen. Tuore Suomen cupin voittaja houkutteli Tammelan lehtereille peräti 4 882 katsojaa.

Tämä joukko sisälsi ilmaiseksi sisään päässeet Futis-liigan pelaajat perheineen. Nämä oli helppo erottaa keltavihreistä asuista.

Värikäs näytelmä oli Ilvekselle parasta mahdollista peeärrää jatkoa ajatellen.

Vaikka isäntien iltaan mahtui myös lipsahduksia, tilannerikas kamppailu oli varmasti kansan mieleen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: