HJK-tähti Riku Riski loisti taas – "Joku toinen päivä pilkkua ei olisi vihelletty, mutta turha surkutella liikaa" - Jalkapallo - Aamulehti

HJK-tähti Riku Riski loisti taas – "Joku toinen päivä pilkkua ei olisi vihelletty, mutta turha surkutella liikaa"

HJK:n Riku Riski tuuletti Tammelan stadionilla tehtyään maalin Ilvestä vastaan.

20.7.2019 21:35 | Päivitetty 20.7.2019 21:35

HJK:n johtotähtenä loistava Riku Riski suhtautui tyynesti Ilves-kamppailun paljon puhuttaneeseen ratkaisutilanteeseen. Erotuomari Ville Nevalainen vei pallon pilkulle lisäajan kolmannella minuutilla helsinkiläisten näkökulmasta heppoisin perustein.

– Joku toinen päivä vastaavasta tilanteesta ei olisi tullut pilkkua, mutta turha surkutella liikaa. Pitkässä juoksussa nämä menevät tasan, Riski rauhoitteli kuumimpia sauhuajia.

Klubi olisi tarvinnut Tammelasta täyden pistepotin parantaakseen asemiaan liigan kärkijoukossa, mutta loppujen lopuksi Toni Koskelan luotsaaman joukkueen haavoittuvuus tuli taas esiin.

– Puolustimme lopussa 25–30 minuuttia aika alhaalla. Näin käy usein johtoasemassa. Tällä kertaa se oli kohtalokasta. Tulos ei tyydytä missään tapauksessa. Olisimme tarvinneet kolme pistettä, Riski painotti.

Pitkään näytti siltä, että Riskin toisen jakson alussa viimeistelemä osuma on jännityskamppailun ainoa osuma. Ilves oli vahvasti toista mieltä.

Akseli Pelvas teki maaliin loistavan esityön. Pääsin upeasta syötöstä laitapakin ohi ja sain sijoitettua pallon veskarin taakse, Riski kuvaili.

Riski on ottanut viime viikkoina entistä suurempaa roolia HJK:n hyökkäyspelissä. Tuore todiste tuli alkuviikosta Färsaarilla, kun hän lamaannutti HB Torshavnin Mestarien liigan karsinnassa kahdella osumallaan. Tammelassa saatiin hienoa jatkoa.

– Pyrin tuomaan viimeiselle kolmannekselle lisää juoksuvoimaa ja vaarallisuutta. Roolilla ei ole väliä – neljästä ylimmästä pelipaikasta käy mikä tahansa.

HJK:n valmentaja Toni Koskela korosti Riskin tärkeyttä loppukauden isoissa peleissä.

– Riku on varmasti yksi liigan parhaista pelaajista. Hän on meille äärimmäisen tärkeä lenkki, kuten tuloksistakin näkee, Koskela suitsutti.

Lue aiheesta lisää:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos