Veikkausliiga päättyy runkosarjaan - Jalkapallo - Aamulehti

Lopullinen päätös tuli: Miesten jalkapalloliiga päättyy runkosarjaan

HJK voittaa mestaruuden. Ilves ei saanut europelipaikkaa ensi kaudeksi.

Ilves sijoittuu liigassa viidenneksi.­

29.10.2020 13:47 | Päivitetty 29.10.2020 14:12

Aamulehti

Miesten jalkapalloliiga päättyy runkosarjan jälkeen. Asiasta ilmoittaa liigan hallitus. Tiedotteessa kerrotaan, että Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois.

Näin ollen runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi.

Liiga kertoo, että keskiviikkoiltana tulleen tiedon mukaan yhdessä liigaseurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös runkosarjan päätöskierrosta. Liigan mukaan siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19. marraskuuta. Se taas tarkoittaisi, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30. marraskuuta mennessä.

HJK on käytännössä nyt varma mestari. Sen johto KuPSiin on kolme pistettä. KuPS voi nousta vielä tasapisteisiin, mutta kuopiolaisten maaliero (+14) on niin paljon huonompi kuin helsinkiläisillä (+31), että HJK:n mestaruutta ei mikään uhkaa.

KuPSin ero Interiin on piste, joten hopeasta käydään vielä taistelua. Honka sijoittunee neljänneksi. Se voi yltää Interin kanssa tasapisteisiin, mutta Interin maaliero (+19) on paljon parempi kuin Hongan (+12).

Tampereen Ilves on varmuudella viides eikä joukkuetta siten nähdä ensi kaudella eurokentillä.

Valkeakosken Haka on tällä hetkellä 9:ntenä eikä se voi tippua Ykköseen.

RoPS jää sarjan viimeiseksi. TPS:llä (15 pistettä) on vielä pieni sauma nousta IFKM:n (20) ohi ja pois karsijan paikalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?