Tim Sparv kertoo pelaajien roolista Markku Kanervan Huuhkajissa - Jalkapallo - Aamulehti

Kapteenin paljastus kertoo paljon Huuhkajista – pelaajat ottavat suurta vastuuta muutoksista

Tim Sparvilla ja muilla johtavilla pelaajilla on iso rooli pelin aikana, kun Suomen pitää muokata pelaamistaan. Torstaina Huuhkajat mittaa Kreikan metkut kello 21.45 Tampereen Ratinassa.

– Nuorena olin aika itsekäs. Elin omassa kuplassa, jossa minun kehitys oli tärkein, minä halusin eteenpäin ja pelata hyvin. Vuosien varrella olen ymmärtänyt, että pitää panna joukkue ykköseksi. Tällä hetkellä joukkueen menestys on kaiken lähtökohta, haluan kentällä inspiroida ja kannustaa muita, Tim Sparv analysoi.

4.9.2019 18:16 | Päivitetty 4.9.2019 18:21

Aamulehti

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva ja kapteeni Tim Sparv ovat kulkeneet pitkän matkan yhdessä. Kaksikko oli jo aikoinaan johtamassa alle 21-vuotiaat vuoden 2009 EM-kisoihin.

Lopputurnauksessa Kanervan joukot hävisivät kaikki pelit, mutta vastuskin oli huippuluokkaa. Samassa lohkossa pelasivat Englanti, Saksa ja Espanja!

– Silloin vain kahdeksan maata pääsi kisoihin. Kisapaikka on urani kovimpia saavutuksia. Tuo kokemus on auttanut varmasti kaikkia mukana olleita koko uralla, Sparv totesi.

Miten kuvailet Kanervaa valmentajana?

– Hän on taktisesti fiksu, ei pelkää tehdä muutoksia ja ottaa hyvin selvää vastustajasta. Rive on muuttunut ja kehittynyt valmentajana.

Sparvin mukaan Markku Kanerva on kehittynyt selkeästi valmentajana.

Torstaina Kanervan luotsaama Suomi isännöi Kreikkaa EM-karsintaottelussa, joka alkaa Tampereen Ratinassa kello 21.45.

Kreikka on jälleen vaihtanut valmentajaa, mikä tuo lisämausteen otteluun. Hollantilaisen John Van’t Schipin kujeet eivät ole vielä tiedossa.

Sparvin mielestä edellisten Kreikka-pelien nauhoja ei juuri kannata kelailla. Korkeintaan niistä voi oppia jotain vastustajan yksilöistä.

– Luulemme, että he pelaavat 4–3–3-ryhmityksellä. Ensimmäiset viisi minuuttia ovat todella tärkeitä. Minun ja parin muun pelaajan pitää katsoa, miten he prässäävät ja miten he haluavat hyökätä, Sparv ennakoi.

Pelaajat ottavat Huuhkajissa paljon vastuuta taktisista asioista. Sparv naureskelee valmentajille, jotka heiluvat kentän laidalla koko 90-minuuttisen ja koettavat huutaa ohjeita.

– En tiedä, miksi he huutavat niin paljon. Ensinnäkin pelaajan on vaikea kuulla ohjeita kentälle. Toiseksi ei pelissä ole aikaa käydä penkiltä kysymässä, mitä pitäisi tehdä.

Kippari on varma, että homma toimii paremmin pelaajalähtöisesti. Taktisesti valveutunut Sparv saattaa ehdottaa jopa ryhmityksen muuttamista kesken pelin.

– Silloin käyn kyllä kysymässä luvan valmennukselta. Yleensä se käy. Pienemmät jutut teemme itse Arajuuren ja muiden kanssa.

Sparvin, 32, mukaan kokemus auttaa näkemään nopeasti tärkeimmät asiat vastustajista. Torstaina tuota kokemusta tarvitaan, jotta Kreikan pelisuunnitelma paljastuu mahdollisimman pian.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut