Näin paljon Huuhkajien viikkobudjetti on karsintaottelujen aikana - Jalkapallo - Aamulehti

Tällä Huuhkajien nelikolla on takana tuhansien kilometrien matka Tampereelle – Maajoukkueen kulut nielevät peräti 70 000 euroa viikossa

Pelaajien liikuttelu Pohjois-Amerikan MLS-liigasta Eurooppaan ei ole helppoa eikä halpaa.

Rasmus Schüller (vas.), Lassi Lappalainen, Jukka Raitala ja Robin Lod ansaitsevat leipänsä Pohjois-Amerikan MLS-liigassa.

4.9.2019 19:58

Aamulehti

Huuhkajissa on nyt melkoinen Amerikan meininki. Ratinan stadion täyttyy molempiin karsintapeleihin ja joukkueessa on peräti neljä pelaajaa Pohjois-Amerikan MLS-liigasta. Nelikölle Rasmus Schüller, Lassi Lappalainen, Jukka Raitala ja Robin Lod Suomen ottelut Kreikkaa ja Italiaa vastaan tarkoittavat melkoista rumbaa.

Schüller ja Lod saapuivat Suomi-paitaan Minnesotasta, Lappalainen ja Raitala Montrealista. Ilmeiset haasteet ovat matkustaminen ja aikaero.

Näistä maista maajoukkueen pelaajat tulevat

Tanska (4): Paulus Arajuuri, Joni Kauko, Tim Sparv, Pyry Soiri

Ruotsi (3): Albin Granlund, Joona Toivio, Simon Skrabb

Suomi (2): Petteri Forsell, Niko Markkula

Saksa (2): Lukas Hradecky, Fredrik Jensen

Italia (2): Jesse Joronen, Sauli Väisänen

Englanti (2): Anssi Jaakkola, Teemu Pukki

Kanada (2): Jukka Raitala, Lassi Lappalainen

Hollanti (2): Leo Väisänen, Rasmus Karjalainen

Yhdysvallat (2): Rasmus Schüller, Robin Lod

Belgia (1): Jere Uronen

Norja (1): Juha Pirinen

Skotlanti (1): Glen Kamara

Valko-Venäjä (1): Jasse Tuominen

Tilannetta mutkistaa se, että Pohjois-Amerikassa ei ole ikkunaa kansainvälisiä pelejä varten. Euroopassa sarjat ovat tauolla, kun maajoukkueet pelaavat EM-karsintoja.

– Eihän tämä mikään ihannetilanne ole, summaa maajoukkuepäällikkö Lennart Wangel.

Hän vastaa suurelta osin käytännönjärjestelyistä, jotta pelaajat saadaan maajoukkuetapahtumiin oikeaan aikaan ja paikkaan. Wangelin pitää ottaa huomioon maajoukkueen, pelaajien ja seurojen toiveet sekä kustannukset, kun pelaajia liikutellaan mantereelta toiselle.

Apunaan hänellä ovat matkatoimisto sekä rautainen kokemus.

– Tämä syksy on tiivis ja töitä riittää. Olen myös käynyt tutustumassa olosuhteisiin, jotka odottavat meitä Bosniassa ja Kreikassa.

Tällä kertaa suurin työ oli Lodin kohdalla. Minnesotalla oli MLS-ottelu Los Angelesissa sunnuntaina, minkä takia hän olisi ehtinyt maajoukkueen mukaan vasta tiistaina. Varsinainen kokoontumispäivä oli maanantai.

Lopulta maajoukkueen johto sai neuvoteltua Minnesotan päävalmentajan Adrian Heathin kanssa, että Lod jättää Los Angelesin reissun väliin.

– Se helpotti tosi paljon. Olisi ollut aikamoinen rupeama lentää Losista nopealla aikataululla Suomeen. Tosi hyvä näin. Ehdin palautua, eikä aikaero vaivaa, Lod kommentoi keskiviikkona Ratinassa.

Lennart Wangel on Suomen maajoukkuepäällikkö ja hän huolehtii käytännönjärjestelyistä.

Lod kuuluu Suomen avainpelaajiin, joten yksittäisen MLS-valmentajan päätöksellä on suuri merkitys Huuhkajien elintärkeään karsintaviikkoon.

Raitala ja Lappalainen puolestaan jättivät maanantain harjoituksen väliin. Montreal pelasi vielä lauantai-iltana sikäläistä aikaa, joten kaksikolle ei jäänyt luppoaikaa.

Euroopassa pelaavien kohdalla tilanne on keskimäärin helpompi. Vastaavia neuvotteluita seurojen suuntaan ei tarvitse käydä kuin Lodin kohdalla.

Wangelin mukaan ongelmallisin suunta Euroopassa on Venäjä, mutta sieltä ei ole nykyryhmässä yhtään pelaajaa.

Maajoukkuepäällikkö kertoo, että Huuhkajien 35 hengen ryhmän kulut nielevät tällä viikolla noin 70 000 euroa. Summaan kuuluvat esimerkiksi lennot, bussit, majoitus, ruoat ja päivärahat.

Robin Lodilla (kesk.) on takanaan pitkä matka Tampereelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut