Palloliiton ohjeistukset pienryhmäharjoitteluun - Jalkapallo - Aamulehti

Näin Palloliitto ohjeistaa seuroja pienryhmäharjoitteluun: ”Valinnan tulee olla yksilön ja perheen tekemä”

Nyt annetut ohjeistukset koskevat toukokuun 5.–13. päiviä.

Harjoituksissa on yhä vältettävä lähikontakteja.­

5.5.2020 18:39

Helsinki

Palloliitto päivitti tiistaina ohjeistuksiaan jalkapalloseurojen ja -joukkueiden harjoitteluun vallitsevassa koronavirustilanteessa. Seuroilla on mahdollisuus aloittaa rajoitettu pienryhmäharjoittelu, mutta lähikontakteja on vältettävä.

Palloliitto korostaa, että koronavirusepidemia ei ole ohi. Niinpä ohjeistuksissa painotetaan muun muassa etäisyyden pitämistä vähintään kahdessa metrissä ja sitä, että "harjoituksissa palloja käsitellään lähtökohtaisesti vain jaloin".

–  Pääpeliä vältettävä sekä pallon koskettamista paljain käsin, ohjeissa todetaan.

Mukana ovat tietysti myös muistutukset käsien pesusta, sylkemisen välttelystä, yskimisestä hihaan ja pukuhuoneiden käyttämättä jättämisestä.

Palloliitto kertoo seuraavansa viranomaisohjeita tarkasti ja ohjeistusta päivitetään jatkossakin. Nyt annetut ohjeistukset koskevat toukokuun 5.–13. päiviä.

–  Haasteena on, että viranomaisten ohjeet ja suositukset eivät anna yksiselitteistä selkänojaa pienryhmäharjoittelulle, sillä varmistettua tietoa joistakin keskeisistä asioista kuten esimerkiksi viruksen tartuttavuudesta ulkona on toistaiseksi liian vähän, Palloliiton urheilutoimenjohtaja Hannu Tihinen sanoo.

–  Maksimissaan kymmenen hengen kokoontumiset ovat jo nyt sallittuja ja ulkoliikuntapaikkoja voidaan aluehallintoviranomaisten mukaan käyttää ohjattuun ja valvottuun harjoitteluun. Viranomaisten ohjeista huolimatta on hyvin vaikeaa antaa 100-prosenttisella varmuudella infektion tartuttamista estäviä ohjeita pienryhmäharjoitteluun.

Tihinen korostaa, että kenenkään ei tule tuntea "painetta palata harjoituksiin".

–  Valinnan tulee olla yksilön ja perheen tekemä, sillä tilanteet perheissä ovat hyvin erilaisia esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvien osalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?