Sami Hyypiä onnitteli Liverpoolia Valioliiga-mestaruudesta - Jalkapallo - Aamulehti

Sami Hyypiä ja muut entiset Liverpool-tähdet onnittelivat Valioliigan tuoretta mestaria

”Mikä seura, mikä joukkue, mikä henkilökunta ja erityisesti mitkä kannattajat”, Hyypiä kirjoitti.

Sami Hyypiä edusti Liverpoolia vuosina 1999–2009.

26.6.2020 16:38

Englannin Valioliigan mestaruuden myöhään torstai-iltana varmistanut Liverpool on saanut perjantain aikana onnitteluja lukuisilta entisiltä tähtipelaajiltaan.

Yksi onnittelijoista oli seuraa vuosikymmenen ajan edustanut suomalaistoppari Sami Hyypiä, joka johti Liverpoolin puolustusta vuosina 1999–2009.

– Onnittelut Liverpoolille. Mikä seura, mikä joukkue, mikä henkilökunta ja erityisesti mitkä kannattajat, Hyypiä kirjoitti Instagram-tililleen ja tehosti viestiään hauis-emojilla.

Hyypiän kanssa yhtä aikaa Liverpoolia edustanut espanjalaismaalivahti Pepe Reina onnitteli kausien 2005–2014 seuraansa Twitterissä.

– Mestarit! Onnittelut Liverpoolille enemmän kuin ansaitusta palkinnosta erinomaisen kauden ja 30 vuoden tauon jälkeen. Tunnen tänään olevani enemmän kuin ylpeä siitä, että kuuluin tähän upeaan seuraan, Reina kirjoitti.

Myös Fernando Torres esiintyi Anfield Roadilla Hyypiän joukkuekaverina. Liverpoolia vuosina 2007–2011 edustanut espanjalaishyökkääjä onnitteli mestareita Twitterissä.

– Valtavat onnittelut kaikille Liverpoolissa Valioliigan mestaruudesta. Uskomaton joukkue, upea manageri ja mahtava henkilökunta, mutta ennen kaikkea onnittelen vilpittömästi jokaista Liverpoolin kannattajaa. Olette odottaneet tätä niin kauan, ja lopulta himoitsemanne palkinto on teidän, Torres kirjoitti.

Mestaruudella historiallinen ajankohta

Pian päättyvä kausi on ollut Liverpoolin juhlaa alusta lähtien.

Seura karkasi muilta jo hyvissä ajoin ja varmisti mestaruuden aikaisemmin kuin yksikään seura tähän saakka. Kalenteriin katsoen voitto tuli myöhemmin kuin koskaan, kun pelit olivat pitkään keskeytyksissä koronaviruspandemian vuoksi.

Tähän englantilainen jalkapallolegenda Gary Lineker viittaa Twitter-tililleen kirjoittamassa onnittelussa.

– Onnittelut Liverpoolille. Kukaan muu ei ole voittanut Valioliigaa niin aikaisin kauden aikana, mutta niin myöhään vuoden aikana. Upea saavutus suurenmoiselta joukkueelta. Todelliset mestarit, hyvin pelattu, Liverpoolia vastaan lukuisat kerrat urallaan pelannut Lineker twiittasi.

Liverpool varmisti seurahistoriansa 19:nnen Englannin mestaruuden ja ensimmäisen ykkössijansa vuonna 1992 perustetussa Valioliigassa, kun Chelsea voitti Manchester Cityn.

Liverpoolilla on siten tavoittamaton 23 pisteen sarjajohto, kun pelaamatta on seitsemän kierrosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: