Liverpool murskasi ennätyksiä Valioliigassa - Jalkapallo - Aamulehti

Liverpool teki monella tavalla historiaa – nämä ennätykset ovat yhä joukkueen ulottuvilla

Liverpool on voittanut mestaruuden kahdeksalla eri vuosikymmenellä.

Sadio Manen (vas.) ja Mohamed Salahin Liverpool marssi vastustamattomalla tavalla mestariksi.

26.6.2020 17:38

Jalkapallotilastoihin erikoistuneen Opta Sportsin alaisuudessa toimiva OptaJoe julkaisi perjantaina aamuyöllä tilastovideon, joka paketoi Liverpoolin matkan Englannin Valioliigan mestariksi.

Video kertoo tilastoknopit Liverpoolin 19:nnen Englannin jalkapallomestaruuden ja vasta ensimmäisen Valioliigan ykkössijan takana.

Liverpool varmisti mestaruuden seitsemän kierrosta ennen kauden päätöstä ja rikkoi edellisen ennätyksen kahden ottelun marginaalilla – ykkössija ratkesi siis aiemmin kuin koskaan, kun mittarina käytetään otteluohjelmaa.

Kalenteriin katsomalla selviää Liverpoolin voittaneen mestaruuden myös myöhemmin kuin koskaan, sillä koronaviruspandemian keskeyttämä kausi päättyy tänä vuonna ennätyksellisen myöhään.

Tuoreimman ykkössijansa myötä Liverpool on kohottanut mestaruuspokaalin nyt kahdeksalla eri vuosikymmenellä.

Se on englantilaisen jalkapallon ennätys, jolla seura ohittaa Arsenalin, paikalliskilpailijansa Evertonin sekä Manchester Unitedin. Kolmikolla on mestaruus seitsemältä eri vuosikymmeneltä.

Mestaruuksia Unitedilla on kaikkiaan 20 eli yksi enemmän kuin Liverpoolilla.

Liverpoolin kannattajat joutuivat odottamaan kevään 1990 jälkeen mestaruutta peräti 30 vuotta. Kuiva kausi on voinut tuntua ikuisuudelta, mutta se on silti vasta kahdeksanneksi pisin väli Englannin jalkapallomestaruuksien välillä.

Matkalla tuoreimpaan mestaruuteensa Liverpool murskasi kaikkien aikojen pisimmän voittoputken Englannin korkeimmalla sarjatasolla voittamalla 18 peräkkäistä otteluaan lokakuun lopun ja marraskuun lopun välillä.

Myös kotivoittojen putki venyi kauden aikana ennätykselliseen 21 pelin mittaan.

Vaikka Liverpoolin kausi on ollut todellinen menestystarina Valioliigassa, muistuttaa OptaJoe, että seuran on mahdollista rikkoa vielä ainakin neljä kausiennätystä loppukauden peleissään.

Liverpool voi yhä kerätä eniten pisteitä ja voittoja sekä suurimman voittomarginaalin Englannin korkeimmalla sarjatasolla sekä eniten pisteitä Euroopan viisi suurinta liigaa huomioiden.

Liverpool johtaa Valioliigaa 23 pisteellä ennen Manchester Cityä, kun sarjaa on pelaamatta seitsemän kierrosta. Sillä on 31 ottelun jälkeen kasassa 86 pistettä.

Seura on johtanut tällä kaudella Valioliigaa parhaimmillaan 25 pisteellä, mikä on sarjan uusi ennätys. Valioliiga kertoo verkkosivuillaan sekä tämän että muutaman muun poiminnan Liverpoolin menestyskaudesta.

Esimerkiksi joukkueen alkukausi, 61 pistettä 21 ottelun jälkeen, on kovin startti koskaan Euroopan viidessä kovimmassa sarjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: