Liverpoolin valmentaja Jürgen Klopp häkeltyi Valioliiga-mestaruudesta - Jalkapallo - Aamulehti

Liverpoolin mestariluotsi Jürgen Klopp jäi sanattomaksi, kun Valioliigan ykkössija varmistui vuosikymmenten odotuksen jälkeen: ”Tämä on suuri hetki”

Mestaruus oli seuralle ensimmäinen 30 vuoteen ja vasta ensimmäinen vuonna 1992 perustetussa Valioliigassa.

Jürgen Klopp kuvattiin myöhään torstai-iltana, kun hän oli kotimatkalla Liverpoolin mestaruusjuhlinnoista.

26.6.2020 16:21

Liverpoolin saksalainen mestariluotsi Jürgen Klopp jäi sanattomaksi, kun hänen joukkueensa varmisti Englannin Valioliigan mestaruuden myöhään torstai-iltana.

– Tämä on suuri hetki, eikä minulla ole oikeita sanoja. Olen täysin häkeltynyt. En ole koskaan ajatellut, että voisin kokea mitään tällaista, Klopp fiilisteli televisiokanava Sky Sportsin haastattelussa.

Klopp ja muut mestarit seurasivat mestaruutensa varmistumista television välityksellä. Chelsea kaatoi kotikentällään Manchester Cityn maalein 2–1, eikä sarjassa toisena oleva City voi enää kuroa Liverpoolin etumatkaa kiinni.

Liverpool johtaa Valioliigaa 23 pisteellä seitsemän kierrosta ennen sarjan päätöstä. Jäljellä olevissa peleissä on jaossa enää 21 sarjapistettä.

– Se on parasta, mitä voin kuvitella ja enemmän kuin olisin koskaan voinut haaveilla. Se on uskomatonta. Paljon enemmän kuin luulin koskaan olevan mahdollista.

Edellinen mestaruus vuonna 1990

Liverpoolille mestaruus oli vasta seuran ensimmäinen vuonna 1992 perustetussa Valioliigassa. Edellisistä mestaruusjuhlistakin on vierähtänyt kolme vuosikymmentä: Liverpool voitti Valioliigan edeltäjän eli 1. divisioonan 18 kertaa, viimeksi keväällä 1990.

– Mestaruuden voittaminen tässä seurassa on uskomatonta, Klopp sanoi.

53-vuotias valmentajavelho pitää mestaruutta uskomattomana saavutuksena pelaajiltaan. Lokakuusta 2015 lähtien Liverpoolia valmentaneelle Kloppille mestaruusmiehistön luotsaaminen ollut ilo.

– Pojilla on aikaa olla yhdessä tänään. Monella ihmisellä on edelleen vaikeaa, mutta tänä iltana emme pystyneet jarruttelemaan, vaan meidän oli kokoonnuttava yhteen, Klopp sanoi.

– On erittäin tärkeää juhlia, koska nämä hetket ovat unohtumattomia. Meillä on muistoja kaudesta, nyt meillä on muistoja juhlista ja luomme muistoja tulevasta voittoparaatista kannattajiemme kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: