Teemu Pukin kuiva kausi jatkui – Norwich romahti jälleen rumaan tappioon - Jalkapallo - Aamulehti

Teemu Pukin kuiva kausi jatkui – Norwich romahti jälleen rumaan tappioon kotikentällään

Manchester United voitti Norwichin 3–1, vaikka se hukkasi kaksi rankkaria avausjaksolla.

Manchester Unitedin Anthony Martial juhlii tekemäänsä joukkueensa kolmatta maalia pelaajaryhmän keskellä.­

27.10.2019 22:02 | Päivitetty 27.10.2019 22:05

Teemu Pukin Norwich hävisi jalkapallon Englannin Valioliigassa Manchester Unitedille 1–3.

Kohtaamisessa oli yllättäen putoamiskamppailun tuoksu. Kotijoukkue olisi voitolla noussut paitsi pois viivan alapuolelta myös entisen mahtiseuran rinnalle pisteissä.

Teemu Pukki oli viimeksi tehnyt seurajoukkuemaalin syyskuun 14. päivä pelatussa Manchester City -voitossa, mutta siitä huolimatta Canaries-manageri Daniel Farke hehkutti suomalaishyökkääjää ottelun alla.

– En voi kiistää, etteikö Teemulla olisi ollut uskomaton startti kaudelle. Hän on viimeistellyt ihan huvikseen ja on vakuuttanut myös maalisyötöillään. Hän pystyy myös linkkipeliin ja tekee todella paljon töitä joukkueen eteen, Farke sanoi.

– Teemu on aina ollut paljon enemmän kuin vain maalintekijä. Hän on nöyrä, ja ajattelee enemmän joukkuekavereitaan kuin itseään.

Avausminuuttien paras paikka lankesi kotijoukkueelle, mutta Todd Cantwell hukkasi Max Aaronsin erinomaisen esityön ampumalla pallon selvästi yli maalin.

Vähitellen kuitenkin Anthony Martialin ja Marcus Rashfordin yhteistyö alkoi tuottaa tulosta. 19. minuutilla ranskalainen syötti kärkiparinsa erinomaiseen paikkaan, mutta Norwich-veskari Tim Krul torjui hienosti jaloillaan.

Seuranneesta kulmasta puolestaan Martial pääsi puskemaan vapaasti noin metristä, mutta jälleen Krul pystyi ilmiömäiseen pelastukseen. Pallo meni kuitenkin uudestaan kulmaksi, ja tällä kertaa Norwich-puolustus jäi torkkumaan, ja Scott McTominay pommitti pallon varmasti takakulmaan.

Kyseessä oli Manchester Unitedin Valioliiga-historian 2000. maali. Seura on ensimmäinen, joka ylsi merkkipaalulle.

Kaksi rankkaritorjuntaa

Vajaan puolen tunnin kohdalla United sai VAR-neuvostolta pilkun, kun Daniel James kaatui rankkarialueella. Rashford hukkasi sen kuitenkin heikkoon vetoon, jonka Krul aavisti oikein.

Mutta heti seuraavasta hyökkäyksestä Rashford kuittasi virheensä. Hän nappasi läpisyötön alas ja viimeisteli Krulin längistä 2-0-vierasjohdon.

VAR-tuomaristo rankaisi Cantwelliä käsivirheestä vielä ennen taukoa. Krul nousi aikoinaan maailmanmaineeseen juuri rankkaritorjunnoillaan, ja Carrow Roadilla hän toisti vuoden 2014 MM-puolivälierän ihmeen. Hollantilainen torjui toistamiseen rankkarin, vaikka tällä kertaa Martial vaihtoi vedon toiseen kulmaan.

Manchester United -manageri Ole Gunnar Solskjær joutuu miettimään, kenet hän laittaa seuraavan rankkarin laukojaksi. Unitedille on vihelletty peräti kuusi pilkkua kauden aikana, mutta niistä on syntynyt vain kaksi maalia. Sunnuntain joukkueesta vain Jamesilla ja Andreas Pereiralla on edelleen sataprosenttinen rankkaritilasto.

Aivan jakson lopussa Pukilla oli puolittainen paikka, mutta pallo kimposi hänen polvestaan maalipotkuksi. Heti tauon jälkeen kotkalainen sai ensimmäisen kunnollisen maalipaikkansa. Tälläkin kertaa hyökkääjän kenkä oli väärässä asennossa, ja pallo karkasi korkealle päätykatsomoon.

Pukki pimennossa

Unitedin vierasvoitto varmistui viimeistään 72. minuutilla, kun Rashford ja Martial hoitivat kahteen pekkaan pallon kolmannen kerran Norwich-maaliin. Ranskalainen chippasi 3-0-osuman hienosti vastaantulevan Krulin yli.

Martial sai palkinnoksi kutsun vaihtopenkille. Solskjær antoi pelituntumaa myös nuorelle Mason Greenwoodille.

Pukki ei päässyt sunnuntaina loistamaan vahvuuksillaan. Punapaitojen puolustus piti suomalaisen pimennossa, mutta aivan ottelun lopussa McTominay menetti pallon Onel Hernándezille, joka purjehti lähes koko kentän läpi viimeistellen 1-3-loppunumerot.

Vierasvoitto oli Unitedin ensimmäinen kahdeksaan kuukauteen. Kyseessä oli myös vasta kauden toinen ottelu, jossa joukkue pystyy tekemään vähintään kaksi maalia.

Voitto nosti vierasjoukkueen peräti seitsemänneksi.

Osion tuoreimmat

Luetuimmat