Tällainen on eri jalkapallosarjojen tilanne Euroopassa - Jalkapallo - Aamulehti

Saksan pääsarja aloittaa pelit ensi viikolla – Tällainen on eri jalkapallosarjojen tilanne Euroopassa

Tästä näet yli 20 maan pääsarjan tilanteen tällä hetkellä. Monessa maassa on tarkoitus aloittaa pelit toukokuun lopulla tai kesäkuussa.

Norjan nuori hyökkääjäihme Erling Braut Håland osallistui joukkueensa Borussia Dortmundin harjoituksiin torstaina.­

9.5.2020 19:52

Aamulehti

Eri maissa tehdään kuumeisesti töitä, jotta jalkapallokausi voi jatkua. Osa maista on jo ilmoittanut tarkan päivämäärän, jolloin miesten pääsarja alkaa.

Tämä on tilanne tällä hetkellä eri Euroopan maiden pääsarjoissa.

Belgia

Hallitus on kieltänyt urheilutapahtumat heinäkuun loppuun asti. Belgian liiga on kuitenkin lykännyt lopullisen perumisilmoituksen antamista neljä kertaa.

Bulgaria

Maan ykkössarja aloittaa pelit 5. kesäkuuta ilman katsojia ja lyhennetyllä formaatilla. Sarja on tarkoitus saada päätökseen 11. heinäkuuta mennessä.

Englanti

Valioliigassa on käyty pitkään keskusteluja sarjan aloittamisesta. Harjoituksiin pitäisi palata toukokuussa ja pelien pitäisi käynnistyä kesäkuussa.

Kaikki seurat eivät hyväksy pelien pelaamista puolueettomalla kentällä. Lisäksi Valioliigan on odotettava, että hallitus höllentää koronarajoituksia.

Kauden jatkamiseksi Valioliigan jatkokaavailujen on saatava hyväksyntä vähintään 14 seuralta. Sarjassa pelaa 20 seuraa, jotka keskustelevat jatkosta taas maanantaina.

Espanja

Maan pääsarja La Liga tiedotti 4. toukokuuta, että kaksi korkeinta sarjatasoa voivat palata harjoituksiin. Pelien toivotaan alkavat kesäkuussa.

Färsaaret

Pienestä saariryhmän jalkapallosarjasta tuli ensimmäinen, joka palasi tositoimiin. Pelit käynnistyivät 9. toukokuuta.

Hollanti

Hallitus on kieltänyt julkiset tapahtumat syyskuuhun asti. Jalkapalloliitto lopettikin pääsarjan huhtikuun lopussa. Mestaria ei julistettu, eikä kukaan putoa sarjasta. Keskeytyshetkellä viiden kärjessä olleet pääsevät seuraavaksi kaudeksi eurocupeihin.

Italia

Italiasta on kantautunut ristiriitaisia tietoja, ja Serie A:n jatkuminen on yhä epäselvää. Joukkueet saivat aloittaa harjoittelun 4. toukokuuta.

Itävalta

Itävalta oli yksi ensimmäisistä maista, joissa sallittiin harjoittelu. Pääsarjan aloittaminen on kuitenkin epävarmaa. Itävallan liigan mukaan se johtuu hallituksen määräyksestä, jonka mukaan koko joukkue joutuu karanteeniin, jos yhdelläkin pelaajalla todetaan koronavirus.

Kreikka

Osa pelaajista on aloittanut pienryhmäharjoittelun, mutta pelaajien on pidettävä huolta turvaväleistä. Joukkueet ovat toiveikkaita, että sarja voisi jatkua 14. kesäkuuta, mutta se vaatii vielä hallituksen lupaa.

Norja

Pääsarja odottaa hallituksen lopullista tietoa, voiko kautta aloittaa.

Portugali

Pääsarjan alkamispäiväksi on kerrottu 30. toukokuuta. Joukkueet saavat jo harjoitella.

Puola

Kauden on ilmoitettu alkavan 29. toukokuuta.

Ranska

Kausi on julistettu päättyneeksi ja PSG mestariksi. Europaikan menettänyt Lyon sekä putoajat Amiens ja Toulouse uhkaavat sarjaa oikeustoimilla.

Ruotsi

Joukkueet ovat saaneet harjoitella vapaammin kuin monessa muussa maassa. Pelit saattavat jatkua 14. kesäkuuta.

Saksa

Bundesliga käynnistyy uudelleen 16. toukokuuta. Ottelut pelataan ilman yleisöä. Joukkueilla on jäljellä 9–10 ottelua. Sarjaa johtaa Bayern München, mutta haastajat Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach ja Bayer Leverkusen ovat vain 4–8 pisteen päässä.

Serbia

Kaksi korkeinta sarjatasoa aloittavat pelit 30. toukokuuta ilman yleisöä ja muunnetulla formaatilla.

Slovakia

Joukkueet harjoittelevat. Liiga on ilmoittanut, että pelit eivät kuitenkaan jatku ainakaan ennen 6. kesäkuuta.

Sveitsi

Hallitus on antanut luvan harjoittelulle 11. toukokuuta lähtien ja pelit saavat käynnistyä 8. kesäkuuta. Sveitsin liiga on kuitenkin kertonut, että vielä on monta taloudellista ja terveydellistä ongelmaa ratkaistavana.

Tanska

Tanskan hallitus antoi 7. toukokuuta luvan, että ammattiurheilu voi jatkua maassa välittömästi. Maan jalkapalloliiga ei ole vielä ilmoittanut, koska kausi jatkuu. Katsojia ei päästetä urheilutapahtumiin.

Tshekki

Liigan on määrä alkaa 25. toukokuuta.

Turkki

Pääsarja käynnistyy 12. kesäkuuta. Tavoite on, että se päättyy 26. heinäkuuta. Istanbulissa on tarkoitus pelata Mestarien liigan finaali elokuussa.

Unkari

Jalkapalloliitto on ilmoittanut, että kausi alkaisi 23. toukokuuta.

Valko-Venäjä

Maan miesten pääsarjan ottelut ovat jatkuneet normaalisti. Valko-Venäjä on Euroopan ainoa maa, jossa on toimittu näin.

Venäjä

Venäjän liiga on antanut seuroille kaksi suunnitelmaa, miten kausi voisi jatkua. Pelit saattavat alkaa kesäkuun lopulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?