Raju päätös jalkapallon huippuottelulle Kreikassa - Jalkapallo - Aamulehti

Raju päätös jalkapallon huippuottelulle Kreikassa: Huligaanien käytös keskeytti pelin, kentälle tulvi kyynelkaasua

Väki poistui stadionilta ja yritti suojatua kyynelkaasun vaikutuksilta.

18.3.2019 21:03

Kreikan jalkapallo koki jälleen yhden ison takaiskun, kun Ateenan paikallisottelussa kohtasivat maan perinteikkäät suurseurat Panathinaikos ja Olympiakos.

Ottelu jouduttiin keskeyttämään fanien ja poliisien yhteenottojen vuoksi 70. minuutilla, kun vierasjoukkue Olympiakos johti ottelua 1–0.

Kreikkalaisen Kathimerini-lehden mukaan ottelun saksalainen erotuomari Marco Fritz päätti keskeyttää ottelun turvallisuussyistä, koska poliisin stadionin ulkopuolella käyttämät kaasut tulivat stadionille.

Kaasut levisivät

Kreikan jalkapallon merkittävissä otteluissa vierasjoukkueen kannattajat eivät ole päässeet stadioneille enää vuosiin, mutta rähinät syntyivät siitä huolimatta.

Jo ottelun alkuminuuteilla useita katsojia hyökkäsi Olympiakosin penkkiä kohti ja otti yhteen vierasjoukkueen taustahenkilöiden kanssa.

Muutaman minuutin keskeytyksen jälkeen tuomaristo päätti jatkaa ottelua.

Kathimerini-lehden mukaan useita Panathinaikosin katsojia poistui stadionin ulkopuolelle, kun Olympiakos teki maalin 53. minuutilla. Ulkopuolella kannattajat ottivat yhteen poliisin kanssa, ja poliisi käytti muun muassa kyynelkaasua, jota kulkeutui myös kentälle asti.

Lopulta levottomuudet myös stadionin sisällä kasvoivat ja tuomaristo päätti keskeyttää ottelun.

Ottelu päätettiin keskeyttää turvallisuussyistä, koska poliisin stadionin ulkopuolella käyttämät kaasut tulivat stadionille.

Panathinaikos tuomitsi

Panathinaikos tuomitsi myöhemmin kaikki väkivaltaisuudet. Seuran mukaan levottomuuksia aiheutti pieni osa tuhansista kannattajista ja vetosi maan hallitukseen, jotta se kantaisi kortensa kekoon huliganismin estämiseksi.

Olympiakosin pelaaja Kostas Fortounis sanoi, että kotijoukkueen pelaajat yrittivät rauhoittaa omia fanejaan.

Panathinaikosia odottaa pistemenetys ja ottelu tuomitaan Olympiakosin voitoksi.

Suomalaisavut

Huliganismi on riivannut Kreikan jalkapalloa vuosia. Tällä kaudella Kreikan sarja päätti puuttua asiaan pestaamalla ennakkoon tulisimpiin otteluihin ulkomaalaiset erotuomarit.

Kreikan jalkapallomestaruuden on jo lähes varmistanut Thessalonikin PAOK. Edellisen kerran maan mestaruus meni Ateenan ulkopuolelle kaudella 1987–88.

Kreikan liigan viime kauden suurin skandaali syntyi, kun PAOKin puheenjohtaja ja omistaja Ivan Savvidis marssi ase vyöllään kentälle Thessalonikissa ja uhkaili tuomareita.

Lähde: BBC

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: