Jamaikalainen pikajuoksutähti Kerron Stewart aloittaa FC KTP:n juoksuvalmentajana - Jalkapallo - Aamulehti

Suomalainen jalkapallon divariseura palkkasi kolminkertaisen pikajuoksun maailmanmestarin ja olympiamitalistin

Kolminkertainen pikaviestin maailmanmestari Kerron Stewart hyppää FC KTP:n juoksuvalmentajaksi. Kuvassa hän kiitää Lontoon olympiaviestissä.

13.3.2019 17:59

Ykkösen kotkalaisseura KTP tiedotti melkoisen mielenkiintoisesta värväyksestä. Seura kertoo, että joukkueen vahvuuteen liittyy 34-vuotias jamaikalainen Kerron Stewart. Stewart aloittaa joukkueessa juoksuvalmentajana. Lisäksi hänen valmennusosaamistaan on tiedotteen mukaan määrä myydä muun muassa yleisurheiluseuroille.

Stewart ei toden totta ole aivan kuka tahansa. Jamaikalainen sprintteri on nimittäin voittanut pikajuoksussa lähes kaiken. Plakkarissa on pikamatkoilta ja viesteistä peräti yhdeksän aikuisten arvokisamitalia. Kirkkaimpana komeilevat kolme MM-kultaa, joista jokainen on tarttunut matkaan osana Jamaikan 4 x 100 metrin viestijoukkuetta.

Olympiatasolta Stewart on napannut kaksi hopeaa ja pronssin. Uran tähtihetki nähtiin Pekingin kisoissa 2008, kun hän saavutti henkilökohtaisella satasella olympiahopeaa ja 200 metrillä pronssia. MM-tasolta ainoa henkilökohtainen mitali on Berliinin satasen hopea.

Stewart toimii lähtökohtaisesti juoksuvalmentajana, mutta saattaapa hän myös tehdä ”usainboltit” ja pelata jalkapalloa Kotkassa. Stewartilla on myös jalkapallokokemusta high school -tasolta. KTP-yhteys syntyi tutun agentin kautta.

–Järjestämme yhdessä Stewartin kanssa noin kolmen päivän mittaisia valmennusleirejä, joihin otamme kerrallaan rajatun määrän urheilijoita. On myös mahdollista, että hän tulevana kautena pelaa KTP:n naisten edustusjoukkueessa, valmennuspäällikkö Jari-Pekka Gummerus kertoo.

KTP:n naisten edustusjoukkue perustettiin vasta vastikään. Se pelaa tulevalla kaudella naisten Kolmosessa. Kymen Sanomien mukaan ryhmän hurja tavoite on liiganousu neljässä kaudessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos