Cristiano Ronaldo iski hattutempun ja nosti Juventuksen jatkoon – Kouraisi haarojaan Simeonen tapaan – "Hän yritti näyttää luonteensa" - Jalkapallo - Aamulehti

Cristiano Ronaldo iski hattutempun ja nosti Juventuksen jatkoon – Kouraisi haarojaan Simeonen tapaan – "Hän yritti näyttää luonteensa"

Näin Cristiano Ronaldo tuuletti, kun jatkopaikka ratkesi.

13.3.2019 10:14

Cristiano Ronaldo johti hattutempullaan Juventuksen jatkoon Mestarien liigan puolivälieristä Atletico Madridia vastaan ja juhli kolmatta maaliaan tarttumalla haaroihinsa samaan tapaan kuin Atleticon valmentaja Diego Simeone ensimmäisessä osaottelussa viime viikolla.

Tuolloin Simeone kouraisi haaroväliään ja teki lantiollaan työntöliikettä, kun Atleticon Jose Gimenez oli tehnyt 2–0-maalin. Euroopan  jalkapalloliitto Uefa katsoi Simeonen eleet 20 000 euron sakkojen arvoiseksi.

–Hän oli nähnyt, mitä minä tein ja kuten minä, hän yritti näyttää luonteensa. Cristiano Ronaldo on maailman paras. Hän pystyy tällaisiin suorituksiin tärkeissä otteluissa, Simeone sanoi.

Ronaldo on tehnyt urallaan Atleticoa vastaan 25 maalia 33 ottelussa. Lukuun sisältyy neljä hattutemppua.

–Juventuksen historiassa ei ole ollut tällaista nousua takaa-ajosta. Siksi Juventus hankki minut, auttamaan tällaisissa peleissä. Teen työni ja olen erittäin iloinen. Tämä oli maaginen ilta, Ronaldo sanoi.

Juventus voitti toisen kohtaamisen 3–0 ja jatkaa puolivälieriin yhteismaalein 3–2. Ottelu ratkesi 86. minuutilla Ronaldon maaliin ampumaan rangaistuspotkuun.

Juventus hallitsi

Kotikentällä on ihmeitä tekevä vaikutus. Juventus jäi Madridissa kolme viikkoa sitten pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa toisella puoliajalla täysin jyrän alle. Tiistaina "Vanha Rouva" otti kentällä aloitteen heti alussa ja hallitsi pelitapahtumia.

Juventuksen paineesta pallo oli Atleticon verkossa jo kolmen minuutin kuluttua pelin alkamisesta. Osuma kuitenkin hylättiin, koska hollantilaistuomari Björn Kuipers katsoi, että tilanteessa häirittiin Atletico-vahti Jan Oblakia.

Kuipersillakaan ei ollut huomauttamista Ronaldon 27. minuutilla takatolpalta puskemaan 1–0-maaliin. Tilanteessa toiseksi jäi Atleticon laitapuolustaja Juanfran.

Juventus sai toiselle puoliajalle unelma-alun, kun Ronaldo pukkasi 48. minuutilla Joao Cancelon tarkasta keskityspallosta 2–0.

Ensinäkemältä pallo ei näyttänyt menevän maaliin saakka, mutta maalikamerateknologia todisti toisin. Oblakin torjunta meni tavallaan hukkaan, kun hän kauhoi pallon ulos maalin sisäpuolelta.

Manchester City latoi murskanumerot

Juventus tukahdutti Atletico Madridin hyökkäyspelin käytännössä kokonaan. Antoine Griezmann ja Alvaro Morata olivat Atletico-hyökkäyksen kärjessä kovin näkymättömiä.

Atleticolta puuttui hyökkäyksestä pelikieltoaan kärsinyt Diego Costa. Voimahyökkääjä Costan röyhkeydelle ja härskiydelle Atleticolla olisi ollut Torinossa käyttöä.

Toisessa neljännesvälieräottelussa Manchester City murskasi kotikentällään Schalken 7–0. City otti jatkopaikan yhteismaalein 10–2.

Manchester Citystä Sergio Agüero teki kaksi maalia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos