Tulli pysäytti VPS:n tummaihoiset pelaajat - Jalkapallo - Aamulehti

Suomen tulli pysäytti kaikki tummaihoiset VPS:n pelaajat satamassa – HS: Kapteeni järkyttyi: ”Itketti ja hävetti”

Sebastian Strandvallin (vas.) kipparoiman Vaasan Palloseuran pelaajat ihmettelivät Tullin toimintaa.

10.3.2019 17:50

Vaasan Palloseuran jalkapalloliigassa pelaava joukkue saapui lauantaina Ruotsin Uumajasta laivalla kotikaupunkiinsa. Satamassa vastaanotto oli tiukka, sillä joukkueen kapteenin Sebastian Strandvallin mukaan kaikki tummaihoiset pelaajat joutuivat Tullin pysäyttämäksi.

–Saavuimme juuri joukkueen kanssa Uumajan pelireissulta Vaasan satamaan. Suomen Tullin työntekijät pysäyttivät ”satunnaisesti” kaikki joukkuejäsenet joiden ihonväri ei ole valkoinen. Itketti ja hävetti, Strandvall tviittasi myöhään lauantai-iltana.

Helsingin Sanomien haastattelema Strandvall kertoo, etteivät tullin työntekijät perustelleet pysäytyksiä pelaajille mitenkään. Heiltä tarkastettiin henkilöpaperit tullitarkastajien huoneessa.

–Tuli huono olo siitä. Juttelimme siitä, ja olimme järkyttyneitä bussissa. Kaikki olivat sitä mieltä, että tapaukseen pitää puuttua, ja siksi tviittasin siitä, Strandvall kertoo.

HS:n mukaan pysäytettyjä pelaajia olivat jamaikalainen Steven Morrissey, kamerunilainen Alain Richard Ebwelle, jamaikalainen Xahne Reid ja suomalaiset Momodou Sarr, Fabrice Gatambiye ja Samba Sillah.

–Se oli tosi hämmentävää. Kävelimme joukkueena ulos laivasta, ja sitten meidät tummaihoiset otettiin sivuun, Gatambiye kuvailee HS:lle.

Helsingin Sanomien tavoittama Tullin valvontajohtaja Sami Rakshit kertoo, että laivalla oli Tullin etsimä henkilö, joka myös tavoitettiin.

–Kenellekään ulkopuoliselle ei kuulu se, mitä olemme tekemässä, Rakshit perustelee tarkastajien nuivaa suhtautumista pelaajien kysymyksiin.

Rakshitin näkemyksen mukaan tapauksessa ei ole mitään syytä epäillä tullityöntekijöitä virheellisestä menettelystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos