Ilveksen D-juniorit kaatoivat brittijätti Liverpoolin – huima Liettuan turnaus päättyi hopeamitaleihin - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen D-juniorit kaatoivat brittijätti Liverpoolin – huima Liettuan turnaus päättyi hopeamitaleihin

Ilveksen pelaajat pääsivät juhlimaan osumia eurooppalaisia mahtiseuroja vastaan.

27.1.2019 19:56 | Päivitetty 27.1.2019 20:53

Ilveksen jalkapallojuniorit venyivät viikonloppuna Liettuan pääkaupungissa Vilnassa kovaan temppuun. Ilveksen D-juniorien akatemiajoukkue sijoittui hopealle Vilnassa pelatussa Ateitis Cupissa.

Ilves osallistui vuonna 2006 syntyneiden poikien turnaukseen, jossa oli mukana kovia kansainvälisiä seuroja. Keltapaitojen joukkueessa pelasi myös viisi vuonna 2007 syntynyttä tupsukorvaa.

Ilves aloitti turnauksen rytinällä. Tamperelaiset sysäsivät Valioliigaa johtavan brittijätti Liverpoolin akatemiajoukkueen sijoituspeleihin. Liverpool kaatui alkulohko-ottelussa 1–0.

–Oli jännittävä päivä se perjantai. Pelasimme FCI Tallinnaa vastaan aamukymmeneltä (toim. huom. 5–0-voitto) ja Liverpoolia vastaan puoli kymmeneltä illalla. Siinä riitti odotusta. Pojat venyivät aivan huikeaan suoritukseen. Olimme pelillisesti jopa vähän niskan päällä. Se oli kuitenkin Liverpoolin ainoa tappio koko turnauksessa. Tämä oli ainutkertainen kokemus ja pojille iso juttu, päävalmentaja Petri Plym kertoi puhelimitse.

Ilveksen joukkue oli koottu nykyiseen kokoonpanoonsa vasta viime joulukuussa ja tälle nipulle kyseessä oli ensimmäinen kansainvälinen turnaus. Se ei kentällä näkynyt, sillä Ilves esitti Vilnassa fiksua ja taidokasta suomalaista jalkapalloa.

Puolivälierissä keltapaidat voittivat isäntäkaupungin talenttiakatemian 3–0 ja välierissä ruotsalaismahti Hammarbyn 2–1. Sunnuntain finaalissa Serie A -joukkue Atalantan juniorit olivat ylivoimaisia lukemin 4–0.

–Atalanta oli paras joukkue, mitä olen koskaan tässä ikäluokassa nähnyt, Plym äimisteli.

Eikä ihme, bergamolaisseura on tunnettu yhdestä Italian parhaasta juniorimyllystä.

Ilves harjoittelee Suomessa 4–5 kertaa viikossa ja sarjakausi odottaa. Turnausmatka maksoi pelaajille 500 euroa per naama sisältäen lennot, hotellimajoituksen ja täyshoidon.

Ilveksen hopeamitalijoukkue palasi sunnuntaina Suomeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos