Suomen ja Ruotsin jalkapallomaajoukkueet kohtasivat ystävyysottelussa Qatarissa - Jalkapallo - Aamulehti

Eero Markkasen ensimmäinen Huuhkaja-maali takasi voiton Qatarissa, vaikka Ruotsi hallitsi toista jaksoa miten tahtoi ja tuhlaili maalipaikkoja

Eero Markkanen sai viimein maalitilinsä auki maajoukkueessa.

8.1.2019 20:39

Huuhkajat kukisti Ruotsin maalein 1–0 (1–0) Qatarissa pelatussa ystävyysottelussa tiistai-iltana. Oikeastaan Suomen pitikin voittaa, sillä Ruotsilla oli avauskokoonpanossa kuusi ensikertalaista ja Suomella yksi.

Viime kesän MM-kisoissa Venäjällä valmentaja Janne Anderssonin johtamat sinikeltaiset taistelivat aina neljännesvälieriin asti, mutta tuosta ryhmästä ei Qatarin illassa ollut mukana ainuttakaan pelaajaa. Siitä huolimatta Ruotsi hallitsi toista puoliaikaa miten tahtoi.

Ottelun ainoan maalin jyräsi Eero Markkanen 22. minuutilla. Maajoukkueen ensikertalainen Lassi Lappalainen vapautti Tim Sparvin etenemään kohti päätyrajaa. Sparv käänsi pallon matalana maalin eteen, ja Markkasella oli helppo työ ohjata pallo verkkoon.

Maali oli Markkaselle ensimmäinen maajoukkueessa.

Toiselle 45-minuuttiselle maalin tappiolla ollut Ruotsi tuli terävästi ja hankki alkuminuuttien aikana useamman kulmapotkun, mutta erikoistilanteet jäivät hyödyntämättä.

Puolen tunnin kohdalla Suomen rankkarialueelle unohdettu Alexander Jeremejeff pääsi vapaasti laukomaan, mutta kuti epäonnistui pahasti ja pallo pompahteli Jesse Joroselle.

Sitä ennen Markkanen laukoi toisessa päässä ja pallo osui rangaistusalueella ruotsalaispuolustajan käteen. Erotuomari Abdulla al Marri heltyi vain kulmapotkuun.

70 minuutin kohdalla Ruotsi pääsi luomaan kuin liukuhihnalta maalipaikkoja, mutta sivuverkkoa lähemmäs länsinaapuri ei päässyt. Ruotsi suorastaan tuhlaili maalipaikkojaan, ja Joronen joutui venymään useampaan huipputorjuntaan.

Lisäajalla Tim Väyrynen karkasi läpiajoon, mutta keinot loppuivat kesken. Jatkotilanteessa Saku Ylätupa pääsi laukomaan, mutta ilman tulosta. Ylätupa pääsi hetkeä myöhemmin ohjaamaan pallon kohti maalia, mutta peliväline kieri ohi Ruotsin maalin.

Avausjakso oli Suomen

Jo ensimmäisellä minuutilla Markkasella oli enemmän kuin tuhannen euron paikka iskeä lähietäisyydeltä pallo Ruotsin verkkoon, mutta Markkanen humautti ohi pallosta. Jatkotilanteessa maahan kaatunut Markkanen sipaisi pallon sievästi Ruotsin maalivahdin Jacob Rinteen näppeihin.

Syötön Markkaselle antoi laidasta pirteästi esiintynyt Lappalainen.

Viiden minuutin kohdalla Rasmus Karjalainen pamautti Rinteen käsien kautta tolppaan. Suomi ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä kulmatilannetta.

Karjalainen oli jälleen asialla vajaata varttia myöhemmin. Hän pääsi vapaasti ohjaamaan Simon Skrabbin kovan syötön viiden metrin päästä Ruotsin maalista, mutta pallo suuntautui suoraan Rinteen syliin.

Ensimmäisen 45-minuuttisen aikana Ruotsin laatupaikat olivat varsin vähissä.

Suomen avauskokoonpano:

Jesse Joronen, Juha Pirinen, Juhani Ojala, Joona Toivio, Albin Granlund, Lassi Lappalainen, Tim Sparv, Rasmus Schüller, Simon Skrabb, Eero Markkanen ja Rasmus Karjalainen.

Toisella puoliajalla vaihdosta kentälle pääsivät Sebastian Dahlström, Robert Taylor, Kaan Kairinen, Saku Ylätupa, Tim Väyrynen ja Robert Ivanov.

Suomi kohtaa perjantaina Viron.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos