Barcelona maksaa edustusjoukkueensa pelaajille keskimäärin 11,8 miljoonan euron vuosipalkkaa - Jalkapallo - Aamulehti

Barcelona on palasi palkanmaksajien ykköseksi – pelaajien keskipalkka ylitti kovan rajapyykin

Lionel Messillä (vas.), Philippe Coutinholla ja muilla Barcelonan pelaajilla on syytä riemuun myös tilipäivänä. Palkanmaksajana seura on maailman ykkönen.

26.11.2018 21:25

Espanjan jalkapallomestaruutta tavoitteleva Barcelona maksaa edustusjoukkueensa pelaajille keskimäärin 11,8 miljoonan euron vuosipalkkaa, kertoo tuore selvitys.

Maanantaina julkistetun selvityksen mukaan tämän kauden Barcelona on maailman parhaiten palkattu urheilujoukkue ja ensimmäinen, jossa pelaajien keskimääräinen vuosipalkka ylittää kymmenen miljoonan punnan rajan. Euroissa summa on noin 11,3 miljoonaa.

Brittitaustainen, mutta maailmanlaajuinen urheiluseurojen palkkaselvitys GSSS on tehty yhdeksän kertaa eli vuodesta 2010. Barcelona palasi tilastokärkeen ensi kertaa sitten vuoden 2012.

Viime vuonnakin Barcelona oli parhaita palkkoja maksava jalkapallojoukkue, mutta silti sen nousu alle 7,5 miljoonan euron keskipalkoista yli 11 miljoonan on merkittävä.

Barcelonan ykköstähti Lionel Messi solmi vuosi sitten kevääseen 2021 jatkuvan jatkosopimuksen. Tutkimuksen mukaan hänen bruttotulonsa Barcelonasta ovat yli 56 miljoonaa euroa vuodessa.

Oklahoma putosi kolmanneksi

Tutkimuksessa verrataan vain pelaajien palkkoja. Etenkin tähtipelaajien tuloja nostavat mainossopimukset ja muut seurajalkapalloilun ulkopuolelta kertyvät ansiot.

Barcelona on palkanmaksajana selvä ykkönen, mutta toiseksi eniten maksavakin tulee Espanjan jalkapalloliigasta. Real Madrid pulittaa pelaajilleen keskimäärin runsaat yhdeksän miljoonaa euroa kaudesta.

Viime vuoden ykkösjoukkue, NBA-koripallon Oklahoma City Thunder on nyt kolmantena maksaessaan pelaajilleen keskimäärin noin 8,9 miljoonan euron vuosipalkkaa. Tutkimuksen kärkikymmeniköstä kuusi on NBA-seuroja, jotka tienaavat palkkarahoja pari vuotta sitten voimaan tulleesta rahakkaasta tv-sopimuksesta.

Barcelonan ja Real Madridin lisäksi seurojen kärkikymmenikköön kuuluvat jalkapalloseuroista Juventus ja Manchester United. Tilaston kahdesta espanjalaisesta kärkijoukkueesta huolimatta Englannin Valioliiga on maailman parhaiten palkattu jalkapalloliiga. Valioliigassa pelaajien keskiansiot ovat noin 3,4 miljoonaa euroa vuodessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos