AS Roma voitti vieraskentällä TsSKA:n 2–1 Mestarien liigassa - Jalkapallo - Aamulehti

TsSKA:n hurja yritys ei riittänyt – AS Roma haki Mestarien liigassa jatkopaikan kannalta tärkeän voiton Moskovasta

Kostas Manolas nousi korkeimmalle ja puski AS Roman avausmaalin Moskovan Luzhniki-stadionilla.

7.11.2018 21:48 | Päivitetty 7.11.2018 22:57

Mestarien liigan G-lohkon keskiviikon alkuillan ottelussa AS Roma haki kolme pistettä Moskovan Luzhniki-stadionilta, kun se voitti kotijoukkue TsSKA Moskovan maalein 2–1 (1–0).

Voiton ansiosta Roma otti tukevan otteen jatkopaikasta. Se nousi G-lohkossa yhdeksään pisteeseen ja jätti Moskovan jo viiden pisteen päähän. Lohkon toisessa jatkopaikassa on vahvasti kiinni Real Madrid, joka kohtaa vieraskentällä Plzenin keskiviikon myöhäisillassa.

Ennen myöhäpeliä Realilla oli kuusi pistettä ja Plzenillä yksi.

Synkät avausminuutit

TsSKA Moskova–AS Roma-ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kotijoukkueelle murheellinen. Ensin neljän minuutin kohdalla Roman puolustaja Kostas Manolas puski vieraat 1–0-johtoon.

Muutama minuutti myöhemmin Moskovan nousuille hanakka laitapuolustaja Mario Fernandes sai pallontavoittelutilanteessa Roman Aleksandar Kolarovin polvesta hurjan tällin päähänsä ja joutui jättämään kentän. Näin TsSKA Moskovan lyömäase oli poissa.

Kotijoukkue ei kuitenkaan nostanut selkää suoraksi, vaan vyörytti hyökkäyksiä kohti Roman maalia. TsSKA jaksoi myös paineistaa Roman alakertaa, mutta laadukkaille maalipaikoille joukkue ei päässyt. Avausjakson ensimmäinen huippupaikka syntyi vasta 40 minuutin pelin jälkeen.

Roma rakensi aina paineesta päästyään vaarallisempia maalipaikkoja.

Kaiken kaikkiaan TsSKA esitteli kuitenkin varsin viihdyttävää jalkapalloa alun synkän kymmenminuuttisen jälkeen.

Ulosajo käänsi suunnan

Kotijoukkue onnistui viimein, kun toista jaksoa oli pelattu kuusi minuuttia. TsSKA:n 19-vuotias keskikenttäpelaaja Arnor Sigursson pääsi hyvästä paikasta laukomaan tasoituksen 1–1:een.

Moskovalaiset ilmeet synkkenivät viisi minuuttia tasoitusmaalin jälkeen. TsSKA:n puolustaja Hordur Magnusson joutui kaatamaan Roman Justin Kluivertin takaapäin. Sen jälkeen Magnusson katseli ensin toista keltaistaan ja sitten punaista korttia.

Roma ei tarvinnut kuin vajaat kolme minuuttia, kun se pystyi hyödyntämään TsSKA:n alivoiman. Pallo pomppi Lorenzo Pellegrinille, joka pääsi puolustuksen häiritsemättä sijoittamaan pallon maaliin. Maalivahti Igor Akinfejev oli täysin voimaton.

Tilanteessa haiskahti ainakin etäisesti paitsio, mutta linjamiehen lippu ei noussut, vaikka moskovalaiset nostelivat käsiään oikein urakalla.

Luonnollisesti kotijoukkueen suurin hyökkäyshurmos laantui ulosajon jälkeen. Roman ruotsalainen maalivahti Robin Olsen hoiti tyylikkäästi TsSKA:n yritykset.

H-lohkon alkuillan ottelussa Valencia voitti Young Boysin maalein 3–1 (2–1).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos