Ilveksen otteluohjelma jalkapallossa ihmetyttää kapteeni Mika Hilanderia - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen kapteeni ihmettelee vinoa otteluohjelmaa ja IFK Mariehamnille annettua etua – Miksi tamperelaiset päättävät jokaisen kautensa vieraskentällä?

Mika Hilander on Ilveksen kapteeni ja ykkösmaalivahti.

20.10.2018 13:40 | Päivitetty 20.10.2018 13:41

2015 Kotka, 2016 Maarianhamina, 2017 Maarianhamina ja 2018 Rovaniemi. Tampereen Ilves pelaa jalkapalloliigan päätöskierroksella aina vieraskentällä.

Tämä hämmästyttää joukkueen kapteenia Mika Hilanderia.

–On siitä puhuttu joukkueen sisälläkin jätkien kanssa. Luulisi, että kun olemme ansainneet sijoituksellamme nyt useampana vuonna yhden "ylimääräisen" kotiottelun, niin saisimme joskus päättää kauden Tammelassa, Hilander purnaa.

Maalivahti ihmettelee, miksi esimerkiksi IFK Mariehamn pelaa taas kotona liigan päätöskierroksella 27. lokakuuta. Näin on käynyt joka syksy vuodesta 2010 saakka. Pelkästään kenttäolosuhteilla on vaikea hyväksyä IFKM:n otteluohjelmasta saamaa etua.

Ilves kohtaa sunnuntaina Tammelassa FC Lahden kauden viimeisessä kotipelissään ja matkaa päätöskierroksella Rovaniemelle. Tamperelaisille näyttää olevan tarjolla aina joko mahdollisimman pitkä tai hankala vierasmatka sarjan päätteeksi.

Hilander on hyvillään ja ylpeä siitä, että nuorentunut Ilves on mukana liigan mitalikamppailussa. Ilveksellä on kolmen pisteen takamatka KuPSiin ja Honkaan kaksi kierrosta ennen loppua.

–Voimme olla tyytyväisiä kauteemme. Olemme ajaneet paljon nuoria sisään ja silti tasomme ei ole hirveästi heitellyt. Meillä on vahva runko ja valmennus, Hilander erittelee.

Hän korostaa sitä tapaa, jolla nuoria pelaajia on ajettu sisään joukkueeseen.

–Valmennus on tehnyt sen homman hyvin. Kaikki pelaajat tietävät, mitä heiltä odotetaan kentällä. Monesti ensimmäiset peliminuutit annetaan vieraissa. Itse olen yrittänyt muun kapteeniston (Lauri Ala-Myllymäki, Tuure Siira) kanssa opastaa nuoria ja kertoa, mitä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Ilveksen pelaajatilanne

Tamperelaisseura solmi ensi kauden loppuun ulottuvan sopimuksen hyökkääjä Jesse Huhtalan (18) kanssa. Hän on jo liigassa esiintyneen puolustajan Roope Huhtalan kaksoisveli.

Varmuudella Lahti-pelistä puuttuvat puolustaja Tuomas Rannankari (ylävartalovamma) ja hyökkääjä Tiemoko Fofana (jalkavamma).

Keväällä loukkaantunut toppari Baba Mensah on kuntoutunut polvivammastaan ja harjoittelee joukkueen mukana, mutta ei välttämättä pelaa tällä kaudella.

Ilveksen otteluissa on tehtailtu jo 84 maalia eli 10 enemmän kuin viime kaudella 33 pelin jälkeen. Tamperelaisten maine tiiviinä blokkina ja vastaiskujoukkueena on mennyttä. Ilves on tällä hetkellä varsin monipuolinen, nopea ja vaarallinen.

–Ainahan meillä on tarkoitus pitää nolla. Ehkä olemme tehneet jonkin verran enemmän virheitä kuin aiemmin, minkä voi laittaa osin kokemattomuuden piikkiin. Toisaalta meillä on myös avaimia tehdä maaleja. En silti näe, että maalintekokilpailut olisivat meidän juttumme.

35-vuotiaalla Hilanderilla on sopimus myös ensi kaudesta. Hän on kohtuullisen tyytyväinen otteisiinsa.

–Siinä se on mennyt. Välillä olen pystynyt kantamaan joukkuetta ja välillä joukkue on kantanut minua, hän kuvailee.

Jalkapalloliigan ottelu Ilves–FC Lahti sunnuntaina kello 14.30 Tammelassa.

Hyökkääjä Jesse Huhtala on Ilveksen tuorein sopimuspelaaja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos