Haka pitää ylimääräisen yhtiökokouksen lokakuusa 2018 - Jalkapallo - Aamulehti

Haka pitää ylimääräisen yhtiökokouksen lokakuun lopussa – Tavoitteena vahvistaa pelaajabudjettia, jotta liiganousu on mahdollinen

Marko Laaksonen on FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

20.10.2018 19:32

Jalkapallon Ykkösessä pelaavan Hakan taustayhtiö FC Haka Oy järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen 29. lokakuuta. Yhtiökokouksen esityslistalla on maksullisen suunnatun osakeannin järjestäminen. Hallituksen esityksen mukaan siinä annetaan merkittäväksi enintään yhteensä 32 000 kappaletta yhtiön A-sarjan uusia osakkeita. Merkintähinta on 2,5 euroa. Täysin toteutuessaan se tarkoittaisi 80 000 euroa.

Osakeanti jatkuisi ensi vuoden toukokuun loppuun asti.

Suunnatun osakeannin voi toteuttaa vain, jos siihen on painava taloudellinen syy. FC Haka Oy:n kannalta se tarkoittaa käytännössä pelaajabudjetin vahvistamista. Seura täyttää ensi vuonna 85 vuotta ja se haluaa huipentaa juhlavuoden liiganousuun.

FC Haka Oy:n hallituksen puheenjohtaja Marko Laaksonen kertoo, että mahdollisten sijoittajien kanssa on käyty alustavia keskusteluja osakkeiden merkitsemisestä.

Kausikorteilla kysyntää

Hakan kausikorttikampanja on hyvässä vauhdissa. Kampanjan toteutuminen edellyttää vähintään 1934 sitovaa kausikorttivarausta 58 euron kappalehintaan. Kampanja päättyy 30. marraskuuta.

–Tällä hetkellä kausikorttivarauksia on noin 700. Se on lähtenyt tosi hyvin liikkeelle, Laaksonen sanoo.

Tainio oli valmennusvastuussa

Haka vietti lauantaina maalijuhlia Ykkösen ottelussa Klubi 04:ää vastaan. Haka voitti kotiottelunsa Tehtaan kentällä peräti 5–0 (2–0). Salomo Ojala viimeisteli maaleista kaksi.

Samalla varmistui sarjajumbo Klubi 04:n putoaminen Kakkoseen ensi kaudeksi. Kakkoseen putoaa myös JJK.

Hakan valmennusvastuu ottelussa oli Teemu Tainiolla. Syynä oli se, että Tainio tekee valmentajatutkintonsa näyttötyötä.

–Päätimme prässätä vähän normaalia korkeammalta ja ottaa sillä tavalla Klubi 04:ltä luulot pois, Tainio sanoi seuran sivuilla.

–Tiesimme, että heidän puolustuksensa keskusta on haavoittuvainen keskityksissä ja erikoistilanteissa.

Hakalla on Ykkösen kautta jäljellä enää yksi ottelu, jonka se pelaa vieraissa Jaroa vastaan ensi viikon lauantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos