Huuhkajien EM-unelma 9.9.: lohkotilanne nyt ja EM-karsintojen ohjelma - Jalkapallo - Aamulehti

Huuhkajien EM-unelma on sen omissa käsissä – tältä lohkotilanne näyttää nyt ja näin EM-karsinnat jatkuvat

Suomi on alkulohko J:ssä toisena kuuden ottelun jälkeen.

Suomen kannattajat täyttivät sunnuntaina Ratinan.

9.9.2019 0:26 | Päivitetty 9.9.2019 0:27

Aamulehti

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue hyvästeli kuluvien EM-karsintojen osalta Ratinan stadionin, kun se hävisi sunnuntai-iltana Italialle 1–2.

Päättyneen karsintaikkunan aikana Huuhkajat kukisti Kreikan 1–0 ja kärsi tappion Italialle. Suomi jatkaa alkulohko J:ssä toisena.

Sunnuntaina lisäksi Armenia shokeerasi Bosnia ja Hertsegovinaa Jerevanissa kaatamalla vieraansa 4–2-lukemin. Liechtenstein repi 1–1-tasapelipisteen Kreikalta.

Sunnuntain ottelut selvittivät lohkotilannetta, kun kullakin maalla on pelaamatta neljä ottelua. Lohkon kaksi parasta selviää ensi kesän EM-kisoihin.

Italia on sinettiä vaille varma lohkovoittaja ja EM-kisoihin matkaaja.

Suomen historiallinen, ensimmäinen arvokisapaikka on sen omissa käsissä. Suomi kohtaa lokakuun seuraavissa otteluissa vieraissa Bosnian ja kotonaan Armenian.

Koska Armenia voitti Bosnian sunnuntaina, se hyppää nyt Suomen pääuhkaajaksi, mitä tulee lohkon kakkostilaan, jota Suomi pitää hallussaan.

Suomella on koossa 12 pistettä. Armenia on kolmen pisteen päässä. Joukkueiden keskinäinen kohtaaminen tulee pitkälti määrittämään kaksikon välisiä voimasuhteita.

Armenia kohtaa lohkojumbo Liechtensteinin ennen Suomi-ottelua. Huuhkajat taas kohtaa Bosnian, jota ei sopisi päästää enää mukaan EM-paikan tavoitteluun. Eroa Suomeen on nyt viisi pistettä.

Viimeisessä karsintaikkunassa Suomi kohtaa kotona Liechtensteinin ja vieraissa Kreikan, joka otti sunnuntaina siipeensä.

Jos Suomi voittaa neljästä jäljellä olevasta ottelustaan kolme ja yksi voitoista on Armenia-kotiottelu, se on varmasti EM-kisoissa. Jo Armenia- ja Liechtenstein-kotipelienkin voittaminen vie Suomen erittäin lähelle pitkäaikaista arvokisaunelmaa.

Jos Suomi voittaisi jäljellä olevat kotipelinsä, mutta jäisi pisteittä Bosniassa ja Kreikassa, sillä olisi kasassa 18 pistettä. Armenia voisi päästä tasapisteisiin, mutta se olisi hävinnyt keskinäiset kohtaamiset Suomea vastaan. Bosnia voi neljällä voitolla putkeen yltää yhä 19 pisteeseen, joten kotivoitot eivät sataprosenttisesti takaisi Suomen kisapaikkaa.

Näet EM-karsintojen jatkokalenterin alta.

Näin EM-karsinnat jatkuvat

J-lohko:

12.10. Bosnia-Hertsegovina–Suomi, Liechtenstein–Armenia, Italia–Kreikka,

15.10. Suomi–Armenia, Liechtenstein–Italia, Kreikka–Bosnia-Hertsegovina.

15.11. Armenia–Kreikka, Suomi–Liechtenstein, Bosnia-Hertsegovina–Italia.

18.11. Liechtenstein–Bosnia-Hertsegovina, Kreikka–Suomi, Italia–Armenia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: