Janne Saksela loukkaantui ja kannettiin paareilla pois Maarianhaminassa - Jalkapallo - Aamulehti

Draamaa Maarianhaminassa: Hilander torjui pilkun, Ilveksen tuore vahvistus kannettiin paareilla pois, Mettälän maali riitti voittoon

Ilves voitti vieraissa IFK Mariehamnin, mutta voitto ei irronnut ilman takaiskuja.

Janne Saksela menee kuvauksiin maanantaina, jolloin vamman vakavuus selviää.

11.8.2019 17:10 | Päivitetty 11.8.2019 20:35

Aamulehti

Ilves on voittanut IFK Mariehamnin jalkapalloliigan ottelussa. Tamperelaiset hakivat Maarianhaminasta 1–0 (0–0) -vierasvoiton dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Näin Ilves nousi liigan kärkeen kolmen pisteen erolla FC Interiin, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

IFK sai heti huippupaikan

Yksi tamperelaisjoukkueen teema kamppailuun oli ottelun alku. Ilves on joutunut viime otteluissa useampaan kertaan takaa-ajaksi.

Myös nyt nopea takaisku oli erittäin lähellä. IFKM sai rangaistuspotkun jo toisella minuutilla. Se tuli, kun Diogo Tomas kaatoi Aristote Mboman kumoon selästä työntäen.

Ilveksen onneksi Mika Hilander torjui Keaton Isakssonin rangaistuspotkun hienosti aivan alakulmasta.

Toinen jakso alkoi Ilvekseltä vahvasti. Tiemoko Fofana taisteli vahvasti keskikentällä ja vapautti Ilari Mettälän maalintekoon 47. minuutilla. Mettälällä oli helppo työ viimeistellä avausmaali. Osuma oli hyökkääjälle liigakauden neljäs.

Osuman voit katsoa alta:

Mettälälle avautui Ilveksen paras maalipaikka myös avausjaksolla, mutta tuolloin hänen viimeistelynsä rangaistusalueen rajalta oli heppoinen. Tuolloinkin paikan petasi juuri Fofana.

Saksela loukkaantui

Ilves koki pahan takaiskun tunnin pelin kohdalla. Tuore vahvistus Janne Saksela sai jalkavamman ja hänet jouduttiin kantamaan paareilla pois kentällä. Saksela ei pannut lainkaan painoa loukkaantuneelle jalalle.

Saksela sai ilmeisesti jonkinlaisen iskun polven seudulle pallontavoittelutilanteessa.

– En osaa sanoa vammasta yhtään. Polvi tuntuu tukevalta. Hän menee kuvauksiin huomenna, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi tuoreeltaan Aamulehdelle.

Saksela, 26, tuli Ilvekseen viikko sitten. Tämä oli hänen toinen ottelunsa Ilveksessä.

Oikealla laidalla puolustajana tai ylempänä pelaava Saksela on kärsinyt loukkaantumisista viime vuosina. Ilvekseen hän tuli Sparta Rotterdamista, joka nousi viime kaudella Hollannin liigaan. Juuri vammojen takia Sakselan sopimusta Hollannissa ei enää jatkettu.

Sakselalta jäi väliin koko kausi 2017–2018 oikean polven eturistisidevamman takia. Viime talvena takareisivamma vei miehen sairastuvalle yli kahdeksi kuukaudeksi.

IFK hallitsi

Kotijoukkue loi painetta Ilveksen päätyyn ja sai vieraita enemmän maalipaikkoja. Ilves kuitenkin kesti maalivahti Hilanderin johdolla.

Kenttä oli sateen jäljiltä liukas, mikä vaikeutti entisestään pelaamista.

Addy ja Tengeng pois

David Addylla on jalkavaiva, eikä hän ollut Ilveksen kokoonpanossa. Myöskään Emile Paul Tendeng ei ollut edes vaihdossa.

Jarkko Wiss kertoo, että kummallakin on lievä nivusvamma. Molemmat ovat näillä näkymin harjoitusvahvuudessa ensi viikolla.

Ilves kohtaa seuraavaksi KuPSin Tammelassa ensi perjantaina. KuPS on sarjassa kolmantena, joten tuokin ottelu on huipputasaisen mestaruustaistelun kannalta luonnollisesti tärkeä.

Ilveksen kokoonpano:

Mika Hilander, Felipe Aspegren, Diogo Tomas, Baba Mensah, Janne Saksela (Iiro Järvinen, 65’), Matias Ojala, Jair, Lauri Ala-Myllymäki (Tatu Miettunen, 85’), Tuure Siira, Ilari Mettälä, Tiemoko Fofana (Jacques Haman, 75’).

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos