Ilveksen puolustus on pelkkää rautaa: maali pysynyt koskemattomana liigassa liki 500 minuuttia – tasapeli nosti tamperelaiset sarjan kärkeen - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen puolustus on pelkkää rautaa: maali pysynyt koskemattomana liigassa liki 500 minuuttia – tasapeli nosti tamperelaiset sarjan kärkeen

HJK:n kannattajat buuasivat omilleen ottelun päätyttyä.

Ilveksen Mika Hilander on pitänyt maalinsa puhtaana kauden neljässä ensimmäisessä pelissä.

3.5.2019 19:37 | Päivitetty 3.5.2019 20:40

Ilves ja HJK tahkosivat Helsingissä 0–0-tasapelin jalkapalloliigassa.

Tulos tiesi sitä, että Jarkko Wissin luotsaama tamperelaisjoukkue nousi sarjan kärkipaikalle.

Ilveksen puolustuspeli on ollut alkukaudesta pelkkää rautaa.

Tamperelaisten verkkoon ei ole tehty viidessä liigaottelussa yhtään maalia.

Kun mukaan lasketaan viime kauden viimeinen ottelu, Ilveksen maali on säilynyt koskemattomana yhteensä 496 minuuttia.

Ilves päätti kauden 2018 0–1-tappioon RoPS:lle. Rovaniemeläisten maalin laukoi nyt HJK:ssa pelaava Lassi Lappalainen 44. minuutilla.

Komea 496 minuutin putki on Ilveksen pisin jalkapalloliigassa sitten tamperelaisten sarjanousun 2015.

Loppukaudesta 2017 ja alkukaudella 2018 Ilveksen maali pysyi puhtaana yhteensä 467 minuuttia.

Vaisu alku

HJK:n ja Ilveksen kamppailu Helsingin koleassa illassa ei tarjonnut avausjaksolla herkkupaloja. Ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin vasta 24 minuutin kohdalla, kun tamperelaisten Tiemoko Fofana laukoi 20 metristä reilusti yli maalin. Aivan jakson lopulla HJK sai kaksi laukausta aikaiseksi, mutta kumpikaan ei osunut maalipuiden väliin.

Toisella jaksolla nähtiin alkua virkeämpää peliä. Fofanalla oli 50. minuutilla paikka viedä Ilves vierasjohtoon, mutta HJK:n puolustus ehti viime tingassa eteen.

Joonas Vahteralla oli 68. minuutilla tilaisuus tehdä HJK:lle osuma, mutta venytys takatolpalta vei pallon ohi maalin. 87. minuutilla Ivan Tarasov nosti pallon hyvästä paikasta reilusti yli Ilveksen maalin.

HJK on aloittanut kauden vaisusti ja sen kuuli fanien reaktioista: päävalmentaja Mika Lehkosuo sai rankkaa kritiikkiä niskaansa. Loppuvihellyksen soidessa fanit buuasivat äänekkäästi Lehkosuolle ja HJK:lle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos