Ilves hyydytti helposti HJK:n hyökkäyspelin ja piti oman maalin puhtaana - Jalkapallo - Aamulehti

Ilves piti taas oman maalin puhtaana ja hyydytti helposti HJK:n hyökkäyspelin : ”Ei tämä tuntunut niin pahalta paikalta kuin yleensä”

HJK:n ja Ilveksen kolean kelin kamppailussa ei nähty yhtään laukausta kohti maalia.

Ilves-vahti Mika Hilander (oik.) piti jälleen maalinsa puhtaana. HJK:n Marco Buenon (keskellä) aikeita oli estämässä myös Tatu Miettunen.

3.5.2019 22:17 | Päivitetty 3.5.2019 22:40

Helsinki

Ilves jatkaa yhä jalkapalloliigassa ilman takaiskuja omassa päässä. HJK oli tamperelaisten tämän kauden viides vastustaja. Hallitseva mestari ja tämänkin kauden suurin mestarisuosikki sai kotonaan tyytyä maalittomaan tasapeliin.

Ilves jatkaa myös liigan ainoana tappiottomana joukkueena. 0–0-tulos nosti tamperelaisjoukkueen sarjan kärkeen ohi tasapisteissä olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Yksi piste on Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan vieraskentältä aina vähimmäistavoite.

Tämänkertaiseen tulokseen hän oli vain osittain tyytyväinen, eikä suurempaan ilakointiin ollut syytäkään. HJK ei nimittäin tällä hetkellä ole se Klubi, joka on totuttu kotimaisilla kentillä viime kausina näkemään.

– Ei tämä tuntunut niin pahalta paikalta kuin yleensä. Klubi ei luonut niin paljon vaarallisia hyökkäyksiä kuin aiempina vuosina, totesi täydet minuutit Ilveksen keskikentällä raatanut Tuure Siira.

Ei yhtään laukausta

HJK on pelannut nyt seitsemän peliä ja tehnyt yhteensä vain kuusi maalia. Perjantaina Ilvestä vastaan se ei saanut aikaiseksi yhtään laukausta Mika Hilanderin vartioimaa Ilves-maalia kohti.

Vaan eipä joutunut koville myöskään kotijoukkueen veräjänvartija Maksim Rudakov: Ilveksellä kyseisessä sarakkeessa niin ikään pyöreä nolla.

Ensimmäisellä puoliajalla kohtuullisen kolea keli oli näemmä kohmettanut molemmat joukkueet. Hienoudet olivat todella vähissä. ”Pelaaminen” oli enemmänkin omien kuoletusten perässä juoksemista. 0–0-taukonumerot taululla kuvastivatkin hyvin tapahtumia.

– Ensimmäinen kolmevarttinen ei tosiaankaan mennyt suunnitelmien mukaan, Siira myönsi.

– Juoksimme välissä ja olimme myöhässä.

Hieman eloa peliin

Tauon jälkeen peliin tuli jonkin verran eloa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia, pääsi Tiemeko Fofana yrittämään viimeistelyä lähietäisyydeltä, mutta HJK:n puolustus ehti viime hetkellä blokkaamaan pallon kulmaksi.

Se oli koko ottelun paras maalintekopaikka.

HJK:n vaihtopelaajat Joonas Vahtera ja Ivan Tarasov olivat isännistä lähimpänä viimeistelyä. Vahteran kurotus vei kuitenkin pallon ohi ja Rudakovin yritys yli maalin.

– Voittamaan lähdimme. Pyrimme pitämään oman maalin puhtaana ja räppäämään edes yhden maalin niistä paikoista, joita saamme, kertoi Siira vierasjoukkueen suunnitelmista.

– ”Fofalla” oli se yksi paikka. Harmi, ettei siitä tullut maalia. Mutta hyvä, että pidimme nollan omissa, hän jatkoi.

– Pelisuunnitelmamme toimi hyvin, kommentoi päävalmentaja Wiss.

– Mutta pelinrakentelussa oli ongelmia. Pojat hieman valittelivat vaikeaa ja liian nopeaa alustaa.

Lehkosuolta tunnustus

Maaliton tasatulos tuskin helpotti mielialaa helsinkiläisleirissä. Ensimmäiset ”Bana ulos!” -huudot alkoivat kuulua HJK:n kannattajakatsomosta jo ennen puolen tunnin täyttymistä.

Banalla kannattajat viittasivat tietysti HJK:n päävalmentajaan Mika Lehkosuohon.

– Tehokkuus viimeisellä kolmanneksella puuttuu. Työt jatkuvat sen asian ratkaisemiseksi, HJK-luotsi Lehkosuo sanoi ja antoi tunnustusta Ilveksen putkelle:

– Se ei ole tuuria vaan taitoa.

Peliajassa mitattuna Ilves on pitänyt maalinsa puhtaana nyt 450 minuuttia plus lisäminuutit. Kun viime kauden päätöspelistä periytyy 46 minuuttia lisää, on virallinen nollaputki 496 minuutin mittainen. Jos lisäajat ottaa mukaan, mennään käytännössä jo kuudennella sadalla.

Vaan eipä ole yksikään vastustaja vielä tällä kaudella kovin ahneesti Ilveksen nollaa pyrkinyt murtamaan: viidessä pelissä laukauksia tamperelaismaalia kohti on yhteensä kahdeksan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos