Huuhkajat nousisi Kreikka-voitolla kolmanteen arvontakoriin - Jalkapallo - Aamulehti

Sunnuntai-illan yllätystulos satoi Huuhkajien laariin – Kreikka-ottelun panos nousi

EM-kisojen alkulohkot arvotaan ensi viikolla. Voitto Kreikasta toisi Suomelle erittäin todennäköisesti mukavat asetelmat lohkoarvontaan.

Jasse Tuominen teki helpottavan 1–0-maalin Liechtensteinin verkkoon perjantaina.

18.11.2019 9:52

Suomalaisten futisfanien jännittäminen ei loppunut perjantai-iltaan, todellakaan.

Katse on ensin maanantai-illan Kreikka-ottelussa, sitten ensi viikon lopputurnausarvonnassa.

Suomi on joko kolmannessa tai neljännessä arvontakorissa. Ero korien välillä on merkittävä.

Kun karsintalohkot on pelattu loppuun, Suomen takana pitää olla vähintään kaksi lohkokakkosta, jotta paikka kolmoskorissa aukeaa.

Kreikka-ottelussa on aivan todellinen panos – kiitos surkean karsinnan pelanneen Bulgarian, joka yllätti Tshekin sunnuntai-iltana Vasil Bozhikovin maalilla.

Jos Suomi kaataa Kreikan, Tshekki jää varmasti taakse, samoin erittäin todennäköisesti myös E-lohkon kakkonen eli joko Unkari, Wales tai Slovakia.

Jos Kreikka ei kaadu, Suomi on neljännessä arvontakorissa.

Arvonta ensi viikon lauantaina

Kolmoskori tarkoittaisi sitä, että Suomen kanssa samaan alkulohkoon tulisi joko heikoimpiin kuulunut lohkokakkonen tai maaliskuussa Kansojen liigan kautta lopputurnauspaikan nappaava maa.

Kansojen liigan kautta ei tule lilliputteja, mutta esimerkiksi D-divisioonasta EM-lopputurnaukseen sujahtava maa kelpaisi varmasti mainiosti Suomelle. D-divisioonan paikan ratkovat Georgia, Pohjois-Makedonia, Kosovo ja Valko-Venäjä.

Lopputurnauslohkot arvotaan Bukarestissa ensi viikon lauantaina.

Kansojen liigan viimeinen vaihe maaliskuussa saattaa tuoda vielä hienosäätöjä lohkoihin. Jos Kansojen liigan kautta pääsee mukaan joku kisaisännistä, se sijoitetaan automaattisesti omassa maassaan pelattavaan lohkoon.

Lohkokakkosten ranking

Venäjä 18 p (maalit 19–8)

Portugali 17 p (22–6) *

Turkki 17 p (10–3) *

Hollanti 16 p (19–7)

Itävalta 16 p (13–8)

Tshekki 15 p (13–11) *

Sveitsi 14 p (13–5)

Ruotsi 12 p (13–9)

Suomi 12 p (10–8)

Unkari 12 p (8–9)

* pelannut kaikki ottelunsa

Sveitsi kohtaa D-lohkon päätösottelussaan Gibraltarin ja oletettavaa on, että se nousee 17 pisteeseen. D-lohkon kärki Tanska (15 p, maaliero 22–5) kohtaa vieraissa Irlannin (12 p, 6–4). Voitolla Irlanti nousisi Tanskan edelle, mutta voisi lohkokakkosten vertailussa jäädä Suomen taakse.

E-lohkossa kolme joukkuetta taistelee kakkossijasta. Unkarilla on 12 pistettä (8–9), Walesilla 11 pistettä ja Slovakialla 10 pistettä. Kroatia johtaa 17 pisteellään. Päätöskierroksella kohtaavat Wales ja Unkari sekä Slovakia ja Azerbaidzhan. Jos Suomi voittaa Kreikan 1–0, pitäisi Unkarin voittaa Wales 4–0, jotta se nousisi rankingissa Huuhkajien edelle.

F-lohkossa Ruotsi murjonee kumoon Färsaaret.

Rankingia varten jätetään huomioimatta tulokset karsintalohkojen kuudenneksi sijoittuneita vastaan, koska kaikissa lohkoissa ei ole kuutta joukkuetta. Siksi Suomen tuloksia Liechtensteinia vastaan ei lasketa lohkokakkosten rankingissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut