Suomi–Italia 8.9. – seuraa ottelua tästä - Jalkapallo - Aamulehti

Italia päätti Suomen voittoputken Ratinan stadionilla – katso huippuhetket: Teemu Pukin maali, Huuhkajien riemukas tuuletus ja Italian kyseenalainen ratkaisuosuma

Italia jatkoi voittokulkuaan jalkapallon EM-karsinnoissa kukistamalla Suomen 2–1 (0–0). Seurasimme ottelua livenä tällä sivulla.

Teemu Pukki hankki rangaistuspotkun Suomelle ja viimeisteli 1–1-tasoituksen 72. minuutilla.­

8.9.2019 21:34 | Päivitetty 9.9.2019 0:05

Italian miesten jalkapallomaajoukkue päätti sunnuntaina Suomen neljän karsintapelin mittaisen voittoputken Ratinan täpötäydellä stadionilla.

Suomi on voittanut viimeksi Italian vuonna 1912 ja pelannut tasan Azzurreja vastaan 1975. Historiallinen saldo ei parantunut, kun Italia oli vahvempi 2–1 (0–0).

Suomi pysyi avausjaksolla pelissä mukana Lukas Hradeckyn torjuntojen avulla. Suomi pelasi 5–4–1-järjestelmällä ja joutui puolustuskannalle.

Katso tästä Hradeckyn ihmepelastus 1. jaksolta:

Suomi paransi peliään toiselle jaksolle, mutta Italia aloitti siitä huolimatta maalinteon. Kun ottaa huomioon avausjakson tapahtumat, Italian johto oli ansaittu.

Italian 1–0-osuma syntyi 59. minuutilla. Lazion 29-vuotias hyökkääjä Ciro Immobile nousi Italian avauskokoonpanoon Suomea vastaan, eikä Roberto Mancinin tarvinnut päätöstään katua.

Italia keskitti ja Suomen Paulus Arajuuri sai päätään väliin, mutta pallo jatkoi matkaansa. Immobile irtautui Albin Granlundista ja puski vastustamattomasti 1–0.

Katso tästä Immobilen 1–0-maali:

Suomi joutui takaa-ajajaksi, eikä se ollut luonut kummoisesti maalipaikkoja ottelun ensimmäisen 60 minuutin aikana.

Kun hätä oli suuri, esiin nousi tähtihyökkääjä Teemu Pukki. Norwichia edustava Pukki nousi pallon kanssa Italian maalialueelle ja haastoi puolustajat. Pukkia rapattiin jaloille, hän kaatui ja pallo vietiin rangaistuspilkulle.

Pukki laukoi pallon viileästi keskelle maalia ja koko joukkue tuuletti osumaa riemukkaasti. Suomi ei ollut tehnyt maalia Italian verkkoon 42 vuoteen.

Katso Pukin tasoitus 1–1:een tästä:

Suomen orastava pisteen saalis ei pitänyt loppuun asti. Pilkkujen määrä tasaantui 79. minuutilla.

Suomen Sauli Väisäsen käteen lauottiin pallo. Jorginho rokotti pilkulta voitto-osuman 2–1:een. Tuomio herätti välittömästi paljon keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Katso, mitä mieltä itse olet. Jorginhon 2–1-maali:

Suomi ei kyennyt nousemaan tasoihin enää Italian toisen osuman jälkeen. EM-karsinnat jatkuvat lokakuussa.

Italia johtaa J-lohkoa 18 pisteellä. Suomella on 12 pistettä ja se on toisena.

Aamulehti seurasi ottelun livenä tässä jutussa. Näet tekstimuotoisen seurannan alta.

Liveseuranta:

Lukas Hradecky sai venyä muutamiin hupputorjuntoihin.­

Glen Kamara toi Italian pelaajille haasteita.­

Pääministeri Antti Rinne, Tampereen pormestari Lauri Lyly ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasivat karsintaottelua Ratinan lehtereillä.­

Suomen maajoukkueen kannattajat marssivat Ratinaan Tampereen keskustassa ennen peliä:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?