Rammsteinin keikat vaikuttavat Ratinan luonnonnurmeen - Jalkapallo - Aamulehti

Rammstein laittaa Ratinan luonnonnurmen uusiksi: Tampere ja keikkajärjestäjä jakavat kustannukset – uusi nurmi kasvaa jo Hollannissa

Huuhkajat pääsee pelaamaan EM-karsintaotteluita Kreikkaa ja Italiaa vastaan uusitulla luonnonnurmella Ratinan stadionilla.

Ratinan nykyinen luonnonnurmi on ollut käytössä neljän vuoden ajan.

19.6.2019 8:00

Aamulehti

Ratinan stadion saa elokuussa uusitun luonnonnurmen. Nurmen vaihtamiseen päädyttiin Rammsteinin elokuisten keikkojen vuoksi, sillä suositun saksalaisyhtyeen massiivinen lavarakennelma pilaa nurmen rakennelman alle jääviltä kohdilta.

– Lavarakennelman sijainnista neuvoteltiin. Tulos oli se, että lavarakennelma on haasteellista rakentaa, jos sitä ei voi laittaa nurmen päälle, Tampereen kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Jari Tolvanen kommentoi.

Nurmi vaihdetaan, sillä se ei tule kestämään pitkää aikaa valolta peitossa.

Kaupunki ei kuitenkaan joudu kustantamaan nurmea yksin, sillä Aamulehden tietojen mukaan 200 000 euroa maksavan nurmen kustannukset jakaantuvat Rammsteinin keikanjärjestäjän kanssa.

– Niillä paikkein (200 000 euroa) se nurmen hinta suunnilleen on. Lopullisia kustannuksia ei kukaan vielä tiedä, koska siihen laitetaan työt ja muut kustannukset päälle.

Tolvanen kuitenkin myöntää, että Rammstein osallistuu nurmen kustannuksiin. Nurmen on määrä tulla Hollannista, jossa se parasta aikaa kasvaa.

– Kyllä Suomessakin luonnonnurmea kasvatetaan, mutta näin nopealla aikataululla sitä ei ole hyllytavarana kovinkaan monessa paikassa.

Käytössä neljä vuotta

Saksalaisyhtye Rammstein esiintyy Ratinassa 9. ja 10. elokuuta. Uusi luonnonnurmi tullaan vaihtamaan kuitenkin todennäköisesti vasta Blockfestin jälkeen, joka järjestetään seuraavana viikonloppuna Rammsteinin keikkojen jälkeen.

Ratinan stadion nykyinen luonnonnurmi on ollut käytössä neljän vuoden ajan. Kenttä peruskorjattiin neljä vuotta sitten, jolloin se sai aiempaa suuremman sekä lämmitetyn nurmikentän.

Huuhkajien on määrä pelata Ratinassa 5. syyskuuta Kreikkaa ja 8. syyskuuta Italiaa vastaan. Näin ollen Huuhkajat pääsee pelaamaan EM-karsintaotteluita uusitulla luonnonnurmella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut