Valioliigassa puhuttiin jo kauden lopettamisestakin - Jalkapallo - Aamulehti

Valioliigaseurojen pomot puhuivat ensimmäisen kerran kauden lopettamisesta – todennäköisempää on kuitenkin pelien jatkuminen kesäkuussa: ”Yhteinen tahto on vahva”

Valioliigan mukaan toiveissa on pelaaminen omilla stadioneilla, ja toive välitetään myös päättäjille.

Portit Liverpoolin Anfield-stadionille ovat vielä tiukasti lukossa.

11.5.2020 22:19 | Päivitetty 11.5.2020 22:21

Lontoo

Jalkapallon Englannin Valioliigan seurat pähkäilevät liigan paluuta tositoimiin koronaviruksen tuomalta pakkotauolta, ja liigan mukaan keskusteluissa oli esillä myös kauden lopettaminen kesken.

–  Keskustelimme ensimmäistä kertaa kauden lopettamisesta. Tavoitteemme on yhä saada kausi pelatuksi, mutta on tärkeää keskustella seurojen kanssa kaikista vaihtoehdoista. Se mitä voin sanoa on, että kaikki puhe käsitteli kauden pelaamista, mistään muusta mallista ei tehty johtopäätöksiä, Valioliigan pääjohtaja Richard Masters muotoili maanantai-iltana Sky Sportsin mukaan.

–  Yhteinen tahto kauden pelaamisesta loppuun on erittäin vahva, liigapomo totesi vielä.

Todennäköisesti – jos koronarintamalla ei tapahdu mitään yllättävää – Valioliiga jatkuu 12. kesäkuuta. Toki asia on herättänyt myös paljon ristiriitaisia ajatuksia. Mitä tapahtuu jos pelaajilla ilmenee uusia tartuntoja?

Kiistelyä nostanut ja varsinkin putoamistaistossa olevien seurojen kovasti vastustama ajatus puolueettomilla kentillä pelaamisesta oli sekin esillä. Neutraaleja pelipaikkoja promotoivat viranomaiset, sillä huolta on fanien kerääntymisestä kotistadioneiden tienoille pelien aikana. Valioliigan mukaan toiveissa on pelaaminen omilla stadioneilla, ja toive välitetään myös päättäjille.

–  Olemme viranomaisten kanssa yhteydessä ja kuulemme heidän neuvojaan, ja samalla edustamme seurojen näkemyksiä, Masters pyöritteli.

Lopullinen päätösvalta asiassa lienee poliisilla ja viranomaisilla, joiden on myönnettävä ottelupaikoille peliluvat.

Viisituntisessa kokouksessa päätettiin myös pelaajien sopimuskuvioista. Niiden pelaajien, joiden sopimukset seurojensa kanssa päättyvät 30. kesäkuuta, diilejä jatketaan kauden päättymiseen asti.

Saksan Bundesliiga alkaa viikonloppuna – Lukas Hradeckyllä on jo kova hinku pelaamaan: ”Mielialat ovat vaihdelleet ristiin rastiin”

Miljardipotti kannustaa kummasti – Espanjan liigaa yritetään jatkaa tuoreista koronatapauksista huolimatta

Tanskan liiga alkaa toukokuun lopussa

Jalkapallon miesten Tanskan liiga eli Superliiga tiedotti maanantaina, että se jatkaa kauttaan 28. toukokuuta alkaen. Yli kahden ja puolen kuukauden ottelutauko on määrä katkaista Aarhusissa AGF:n ja Randersin kohtaamisella.

Tanskan liigaa on määrä pelata toukokuun puolella vielä kaksi ottelua lisää. Liigan runkosarjaa on jäljellä joukkueesta riippuen 23 ottelukierrosta.

Maanantaina Saksan jalkapalloliitto ilmoitti, että maaliskuun alussa kesken jäänyt naisten bundesliigakausi jatkuu 29. toukokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut