Liverpool nosti mestaruuspytyn tyhjällä Anfieldilla - Jalkapallo - Aamulehti

Liverpool nosti mestaruuspytyn tyhjällä Anfieldilla – "Kun tämä virus on ohi, juhlimme yhdessä"

Jürgen Klopp käänsi katsettaan myös ensi kauteen.

Liverpool ja taustalla kapteeni Jordan Henderson pääsivät nostamaan mestaruuspokaalin ilmaan.

23.7.2020 17:33

Liverpool/Helsinki

Jo kesäkuun loppupuolella jalkapallon Valioliiga-mestaruuden varmistanut Liverpool pääsi viimeinkin nostamaan liigan mestaruuspokaalin ilmaan, kun se oli kaatanut maali-iloittelun jälkeen kotikentällään Chelsean 5–3.

Liverpoolin arvostetulle saksalaismanagerille Jürgen Kloppille hetki oli tärkeä, vaikka se tapahtuikin yleisöttömällä Anfieldin kotistadionilla. Liverpool voitti tällä kaudella ensimmäisen Englannin liigamestaruutensa 30 vuoteen.

– Kaikki olisi parempaa kannattajien kanssa, mutta olemme jo kuukausia tienneet, ettei se ole mahdollista. Pari kuukautta sitten luulin, ettei edes jalkapallon pelaaminen olisi mahdollista, Klopp sanoi mestaruushumussa Sky Sportsille.

– Rehellisesti sanottuna en voisi olla iloisempi. Olisi täydellistä, jos stadion olisi täynnä, mutta emme voi muuttaa sitä. Olemme yrittäneet tehdä ihmisille selväksi, että teemme tämän heitä varten. Tämä on ehdottomasti suuri hetki.

Anfieldin stadionin ympärille saapui runsaasti Liverpool-kannattajia jo ennen Chelsea-ottelun alkua, vaikka seura ja viranomaiset ovat pyytäneet kannattajia olemaan kokoontumatta koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Klopp lupaili kannattajille jälleen mestaruusparaatia, kuten saksalainen teki jo mestaruuden varmistuttua.

– Kun tämä virus on ohi, juhlimme yhdessä.

Dejan Lovren, Mohamed Salah ja Xherdan Shaqiri iloitsivat palkinnoistaan.

Liverpool-valmentaja Jürgen Klopp sai kauan odotetun pokaalin käsiinsä.

"Muut eivät nuku"

Valioliigan ensi kauden mestaruustaistosta povataan hurjaa, sillä Chelsea on jo vahvistanut joukkuettaan hankkimalla RB Leipzigista maalitykki Timo Wernerin ja Ajaxissa ihastuttaneen Hakim Ziyechin. Myös Manchesterin suurjoukkueiden Cityn ja Unitedin odotetaan vahvistavan kokoonpanoaan.

Klopp uskoo, että myös hänen miehistöllään on varaa olla vielä parempi ensi kaudella, vaikka Liverpool on jo nyt saavuttanut komean pokaalikimaran. Viime vuonna joukkue valloitti Mestarien liigan, Uefan Super cupin ja seurajoukkueiden MM-turnauksen.

– Meidän ei pidä pysähtyä tähän. Meillä on mahdollisuus ottaa jälleen yksi askel, ja meidän täytyykin, sillä muut (joukkueet) eivät nuku, Klopp sanaili.

Valioliiga-kausi päättyy sunnuntaina pelattavaan täyteen kierrokseen. Liverpoolin ja Manchester Cityn jälkeen kamppailua käydään seuraavista europelipaikoista. Kolmantena oleva Manchester United (63 pistettä) kohtaa vieraspelissä viidentenä olevan Leicesterin (62). Neljänneksi tipahtanut Chelsea (63) pelaa myös vieraissa kuudentena olevaa Wolverhamptonia (59) vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut