Nyt se on totta: Valkeakosken Haka nousee jalkapalloliigaan – helpottava vierasvoitto Pietarsaaressa toi lopullisen sinetin - Jalkapallo - Aamulehti

Nyt se on totta: Valkeakosken Haka nousee jalkapalloliigaan – helpottava vierasvoitto Pietarsaaressa toi lopullisen sinetin

Samuel Chidi, Salomo Ojala ja muut hakalaiset juhlivat Chidin tekemää 2–0-osumaa Pietarsaaressa.

14.9.2019 16:55 | Päivitetty 14.9.2019 17:04

Aamulehti

Valkeakosken Haka kukisti lauantaina Pietarsaaren Jaron vieraissa maalein 3–1 (2–0). Makoisa voitto varmisti sen, että Haka nousee ensi kaudeksi jalkapalloliigaan, vaikka Ykkösen kautta on vielä jäljellä.

Ykköstä mielin määrin tällä kaudella hallinnut Haka on Jaro-voiton myötä tavoittamattomalla karkumatkalla.

Paluuta korkeimmalle sarjatasolle on Valkeakoskella odoteltu, sillä joukkue putosi syksyllä 2012 liigasta Ykköseen.

Pietarsaaressa Hakalla oli kaikki omissa käsissään ja selkeä missio: voitto varmistaisi nousun, eikä muiden pelien tuloksia tarvitsisi vilkuilla.

Haka pääsi Pietarsaaressa varsin nopeasti karistamaan mahdolliset nousupaineet niskastaan, sillä Niklas Friberg iski helpottavan johto-osuman jo 12 minuutin pelin jälkeen.

Valkeakoskelaiset eivät kuitenkaan vetäytyneet täydelliseen kilpikonnapuolustukseen, vaan Samuel Chidi lisäsi johdon 2–0:aan 44. minuutilla.

Se oli myös taukotulos.

Avausjaksolla Haka teki yhden vaihdon, kun Jonni Thusberg kipaisi kentälle Joona Tapanin tilalle.

Urakka helpottui

Toisella jaksolla Hakan urakka helpottui huomattavasti vain kolmen minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen Clement otti toisen keltaisen kortin ja lensi suihkuun.

Salomo Ojala kaunisteli voittolukemia 3–0:aan kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Viittä minuutti myöhemmin kotijoukkue sai pientä lohtua, kun Jim Myrevik teki kotijoukkueen ainokaisen.

Toisella jaksolla päävalmentaja Teemu Tainio päästi Joona Karin irti. Hän korvasi Tino Purmeen. 84 minuutin kohdalla Leevi Antinaho tuli nurmelle Chidin tilalle.

Ennen lauantain kohtaamista Haka oli tällä kaudella kukistanut Jaron kahteen otteeseen. Toukokuussa Pietarsaaressa Haka oli vahvempi numeroin 3-1 ja heinäkuussa Tehtaan kentällä 2-0.

Hakan avauskokoonpano Pietarsaaressa:

Jami Kyöstilä, Niklas Friberg, Jacob Bushue, Antto Hilska, Samuel Chidi, Anton Popovitch, Tino Purme, Joona Tapani, Henri Malundama, Salomo Ojala ja Joonas Immonen.

Pietarsaareen matkanneet Haka-fanit saivat matkarahoilleen vastinetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: