Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää kesäkuussa - Jalkapallo - Aamulehti

Urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää kesäkuussa – Näin kommentoi jalkapalloliigan toimitusjohtaja

Urheilussa ja harrastamisessa on alettu ottaa pieniä askelia kohti harrastamista ja harjoittelua, kun koronaviruksen leviämistä on pystytty onnistuneesti hidastamaan.

Tampereen kaupunginhallitus hyväksyi elokuussa Tammelan stadion - hankkeen suunnittelun aiesopimuksen. ­

4.5.2020 20:55 | Päivitetty 4.5.2020 20:59

Helsinki

Tällä hetkellä sallittuja ovat korkeintaan kymmenen hengen kokoontumiset. Hallitus päätti maanantaina, että kesäkuun alusta alkaen rajoitus nostetaan 50 henkeen, mikä mahdollistaa muun muassa joukkueharjoitukset. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) totesi tiedotustilaisuudessa, että urheilukilpailut ja -sarjat voidaan myös aloittaa 1. kesäkuuta alkaen erityisjärjestelyin. 50 hengen kokoontumisrajoitus koskee myös näitä tapahtumia.

Lisäksi sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja, muun muassa uimahallit, voidaan avata hallitusti 14. toukokuuta alkaen, pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi.

Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ovat yhä kiellettyjä heinäkuun loppuun asti.

Palloliitto kertoi viime viikolla, että se on jo päivittänyt omat ohjeistuksensa rajoitusten purkamisen jälkeiseen aikaan. Ohjeistukset ovat riippuvaisia hallituksen päätöksistä, joten yksityiskohtaisesti ne välitetään seuroille vasta, kun rajoitusten jatkosta tiedetään.

Ohjeistuksen tavoite on neuvoa seuroja järjestämään harjoituksia korkeintaan kahden valmentajan ja kahdeksan pelaajan ryhmällä ja riittävän laajalla alueella.

Pesäpalloliiton hallitus on kertonut kokoontuvansa päätöksenteon jälkeen ja tiedottavansa keskiviikkona siitä, miten mahdolliset muutokset vaikuttavat pesäpallokauteen.

”Koko joukkue voisi treenata”

Jalkapalloliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa ei kokenut suuria yllätyksiä, kun Suomen hallitus linjasi koronaviruksen tuomien rajoitusten tilannetta maanantai-iltana. Kokoontumisrajoituksen nostaminen nykyisestä kymmenestä henkilöstä 50:een kesäkuun alussa toki avaa osaltaan tietä kohti jossain vaiheessa koittavaa kauden alkua.

–  Ehkä ensimmäinen tulkinta tuosta on se, että siinä koko joukkue voisi treenata, Marjamaa toteaa.

Hallituksen mukaan urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1. kesäkuuta alkaen "erityisjärjestelyin".

Marjamaa ja liiga hakevat linjauksiin lähipäivinä tarkempaa tietoa.

–  Ryhdytään selvittämään, mitä linjaukset käytännössä tarkoittavat ja haemme tarkennuksia. Ensi kuun alkupuolella katsotaan tilannetta taas uudestaan, ja toivomme, että virusta pystytään hallitsemaan jollain tavoin ja paluuta ei niin täysin -rajoitettuun tilanteeseen saadaan, Marjamaa muotoilee.

Tampere avasi ulkoliikuntapaikat

Myös kaupungeissa on alettu reagoida liikuntapaikkojen avaamisen osalta. Tampere tiedotti lauantaina avaavansa ulkoliikuntapaikat maanantaista alkaen pienryhmäharjoitteluun sekä seuroille että kuntalaisille.

– Taysin infektioyksikön ja kaupungin tartuntatautivastuuhenkilöstön mukaan Covid-infektion tartunnan riski ulkoliikuntapaikoilla on vallitsevassa epidemiatilanteessa merkityksetön, mikäli liikuntapaikoille ei tulla sairaana ja niissä pidetään huolta turvavälien noudattamisesta, Tampere perusteli päätöstä.

Vastuu ryhmäkoosta ja turvaväleistä on Tampereen linjauksen mukaan ryhmänjohtajalla tai valmentajalla, mutta myös liikuntapalveluiden henkilökunta valvoo harjoittelua kentillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?