Ilveksen jalkapalloliigajoukkueen palkat leikataan puoleen touko- ja kesäkuun ajaksi - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen jalkapalloliigajoukkueen palkat leikataan puoleen touko- ja kesäkuun ajaksi

Ilves kertoi maanantaina palkanalennuksista ja lomautuksista. Toimitusjohtaja Tomi Erola kertoo, että niiden ansiosta seura pärjää heinäkuulle. Erola kuvattiin tyhjällä Tammelan stadionilla syksyllä 2017.­

27.4.2020 15:42 | Päivitetty 27.4.2020 18:15

Aamulehti

Ilves Edustus Oy:n yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Niiden tuloksena Ilveksen jalkapalloliigassa pelaavan joukkueen pelaajien ja valmennuksen palkkoja leikataan 50 prosenttia touko- ja kesäkuun ajaksi.

Muun henkilökunnan osalta säästötoimia hoidetaan sekä palkanalennuksin että lyhyinä lomautuksina.

– Olemme laskeneet, että näillä toimenpiteillä pärjäämme heinäkuun alkuun. Toivotaan, että tämä nyt ylipäätään riittää, Ilves Edustuksen toimitusjohtaja Tomi Erola sanoo.

Yt-neuvottelut koskivat yli 30 henkilöä.

Erolan toiveissa on se, että heinäkuussa jalkapalloliiga pääsisi viimein käyntiin. Yksi vaihtoehto on, että sarja alkaa tyhjien katsomoiden edessä. Miltä tuo maistuisi?

– Se maistuu vain pakon edessä. Ottelutapahtumat pääsylippuineen ja oheismyynteineen ovat 40 prosenttia meidän tulovirrasta. Tyhjät katsomot leikkaavat ison loven.

Suomen hallitus on luvannut tiedottaa kokoontumisrajoitusten kohtalosta 3. toukokuuta.

Seurat käsi ojossa

Erola ei osaa odottaa apua seuroille liigan tai Palloliiton suunnasta.

– Vaikeata tässä tilanteessa on odottaa mitään, kun ei tiedä, mitä pitäisi odottaa.

Entä pitäisikö Tampereen kaupungin ojentaa Ilvekselle auttava käsi?

– Toivon, että kaikki tulisivat avuksi, mutta ei siinäkään suunnassa tilanne ole älyttömän hyvä, yrityksistä nyt puhumattakaan. Kaikkialla on monta seuraa käsi ojossa moneen suuntaan.

Ilves maksaa kaupungille vuokraa Tammelan stadionista vain pelikohtaisesti. Kaupunki saa ottelusta hieman yli tuhat euroa.

– Totta kai toivon tuohon ainakin huojennusta, jos joudumme pelaamaan tyhjälle katsomolle. Ja mikä olisikaan sen mukavampaa, että kaupunki ei perisi vuokraa lainkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?